Cursus Valpreventie

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 20.00

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar info@fysioheerde.nl

Vallen bij oudere mensen is een ernstig en veelvoorkomend probleem. Ongeveer 1 op de 3 thuiswonende ouderen krijgt er minstens eenmaal per jaar mee te maken. Vaak zijn de gevolgen ernstig. In 2017 vonden maar liefst 3.849 dodelijke val ongelukken plaats, 90% van alle dodelijke ongevallen bij ouderen dat jaar. Ook gevolgen als botbreuken en ander letsel met blijvende invaliditeit komen vaak voor. In de meeste gevallen heeft het vallen direct invloed op de zelfstandigheid van de oudere. Vooral ouderen met chronische ziekten die weinig bewegen, lopen een hoog risico om te vallen. Het is daarom van groot belang dat zij preventieve maatregelen nemen om te voorkomen dat ze vallen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Het is trouwens een groot misverstand te denken dat de preventieve maatregelen alleen gaan over omgevingsfactoren zoals de veiligheid in en om het huis, of persoonlijke factoren zoals verminderd gezichtsvermogen, krachtverlies en medicijngebruik. Er zijn ook andere manieren die zorgen dat mensen zolang mogelijk stevig op de been blijven. Al deze zaken kwamen in de cursus aan bod.

Naast een gratis voorlichtingsbijeenkomst worden tijdens 4-wekelijkse bijeenkomsten de belangrijkste items rondom vallen en het voorkomen van vallen doorgenomen en geoefend. Zo wordt uitgebreid stilgestaan bij de oorzaken, vindt er een balanstest plaats, wordt er geoefend op een hindernisbaan en komen gerichte kracht- en balansoefeningen aan bod die thuis kunnen worden gedaan. De cursus zal worden verzorgd door geriatriefysiotherapeut Wilfred van der Maas.

Bij voldoende deelname zal de eerstvolgende cursus plaatsvinden op:
Data: nog niet bekend
Locatie: sportzaal Fysiotherapeutisch Centrum Heerde
Kosten: € 70,- per deelnemer welke bij aanvang moeten worden voldaan. Dankzij een bijdrage van de gemeente Heerde zijn de deelnamekosten in verhouding laag.

Aanmelden kan aan de balie, via tel: 0578-696363 of mail: info@fysioheerde.nl

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 20.00
 • Dinsdag 08:00 - 20.00
 • Woensdag 08:00 - 20.00
 • Donderdag 08:00 - 20.00
 • Vrijdag 08:00 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • PlusPraktijk
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Keurmerk Fysiotherapie
 • Inloopspreekuur: ma van 18-19 uur
 • Online chat: ma & do van 10-11 uur

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van fysiotherapie? Regelmatig publiceert Fysiotherapie Centrum Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 20.00

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar info@fysioheerde.nl

Scroll naar top