Handtherapie

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 17:00 uur

Wij zijn vandaag telefonisch bereikbaar tussen:

09:00 - 12:30 en 13.00 - 16.00 uur

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Handtherapie helpt

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artrose, reuma, een breuk, zenuwbeknelling (carpaal tunnelsyndroom). De gespecialiseerde handfysiotherapeut zorgt er samen met u voor, dat u uw hand en pols weer zo goed mogelijk kunt gebruiken. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep).

Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie en is gericht op het verbeteren van functies en vaardigheden van de hand, en de revalidatie van handletsel. Zelfs bij blijvende beperkingen is er nog veel mogelijk en kunnen door veelal simpele aanpassingen veel dagelijkse activiteiten gewoon zelf worden gedaan.

Mensen met handletsel zijn vaak erg gemotiveerd en willen graag herstellen. Letsels aan de hand kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Een op het oog klein letsel, zoals een gebroken vinger, kan er al voor zorgen dat alledaagse bezigheden zoals handelingen op het toilet, het opendraaien van de kraan of het vasthouden van een lepel niet meer mogelijk zijn. Patiënten leren hun handen dan opnieuw te gebruiken, zodat ze de dagelijkse bezigheden en ook hun werk weer zo goed mogelijk kunnen doen. Daarbij wordt tijdens de behandeling tevens gekeken of er aanpassingen nodig zijn. Hetzij thuis, hetzij op het werk.

Naast pees- of zenuwletsel al dan niet door overbelasting of een breuk, kunnen kwetsuren veroorzaakt worden door degeneratieve aandoeningen, zoals artrose of reuma, of een neurologische aandoening, zoals een beroerte of het carpaal tunnel syndroom.

Er is vaak meer mogelijk qua behandeling dan men in eerste instantie denkt. Laat u hierover informeren. Uw handen zijn toch uw belangrijkste gereedschap!

Spalken en braces op maat
Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren. Mochten de klachten dusdanig vervelend zijn dat u erdoor belemmerd wordt, dan kan de handtherapeut ervoor kiezen om een brace te adviseren. 
De brace kan bij ons door de therapeut zelf gemaakt worden door middel van thermoplastisch materiaal. Dat betekent dat het vervormbaar is wanneer het heet wordt. Zo kan het materiaal volledig om uw hand, pols of vingers worden gebogen om deze zo comfortabel mogelijk te maken voor uw hand. In principe wordt een brace/spalk niet vergoed; echter zijn er een aantal zorgverzekeringen die dit wel (deels) vergoeden. Vraag dit na bij uw zorgverzekering!

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 20.00 uur
 • Dinsdag 08:00 - 20.00 uur
 • Woensdag 08:00 - 20.00 uur
 • Donderdag 08:00 - 20.00 uur
 • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
 • Zaterdag 09.00 - 13.00 uur (sportzaal)
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • PlusPraktijk
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Keurmerk Fysiotherapie
 • EGYM - ook op zaterdag! (M.u.v. za 27 april 👑)

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van fysiotherapie? Regelmatig publiceert Fysiotherapie Centrum Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 17:00 uur

Wij zijn vandaag telefonisch bereikbaar tussen:

09:00 - 12:30 en 13.00 - 16.00 uur

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top