Handtherapie

Handtherapie helpt

Klachten aan de hand en pols kunnen het gevolg zijn van een ongeluk, overbelasting, artrose, reuma, een breuk, zenuwbeknelling (carpaal tunnelsyndroom). De gespecialiseerde handfysiotherapeut zorgt er samen met u voor, dat u uw hand en pols weer zo goed mogelijk kunt gebruiken. De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep).

Handtherapie is een combinatie van fysiotherapie en ergotherapie en is gericht op het verbeteren van functies en vaardigheden van de hand, en de revalidatie van handletsel. Zelfs bij blijvende beperkingen is er nog veel mogelijk en kunnen door veelal simpele aanpassingen veel dagelijkse activiteiten gewoon zelf worden gedaan.
Mensen met handletsel zijn vaak erg gemotiveerd en willen graag herstellen. Letsels aan de hand kunnen namelijk grote gevolgen hebben voor het dagelijks functioneren. Een op het oog klein letsel, zoals een gebroken vinger, kan er al voor zorgen dat alledaagse bezigheden zoals handelingen op het toilet, het opendraaien van de kraan of het vasthouden van een lepel niet meer mogelijk zijn. Patiënten leren hun handen dan opnieuw te gebruiken, zodat ze de dagelijkse bezigheden en ook hun werk weer zo goed mogelijk kunnen doen. Daarbij wordt tijdens de behandeling tevens gekeken of er aanpassingen nodig zijn. Hetzij thuis, hetzij op het werk.
Naast pees- of zenuwletsel al dan niet door overbelasting of een breuk, kunnen kwetsuren veroorzaakt worden door degeneratieve aandoeningen, zoals artrose of reuma, of een neurologische aandoening, zoals een beroerte of het carpaal tunnel syndroom.

Er is vaak meer mogelijk qua behandeling dan men in eerste instantie denkt. Laat u hierover informeren.
Bijvoorbeeld tijdens het gratis inloopspreekuur van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde elke maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur.
Uw handen zijn toch uw belangrijkste gereedschap!


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)