Geriatrie fysiotherapie

Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?

De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezond-heidsproblemen door middel van een driejarige opleiding na de studie fysiotherapie. Hij heeft kennis van ouderdomsziekten en de daarbij passende fysiotherapeutische behandeling. Hij helpt u bijvoorbeeld met klachten als gevolg van beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een ongeval met als gevolg een heupfractuur.
De geriatriefysiotherapeut verbetert uw lichamelijk functioneren en vorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven in uw dagelijkse handelingen.

De werkwijze van de geriatriefysiotherapeut:

Bij de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. Dit behandelplan is afgestemd op uw fysieke mogelijkheden en wensen.
De behandeling bestaat bijvoorbeeld uit looptraining, evenwichtsoefeningen, valpreventie, arm- en handtraining of het oefenen van het opstaan uit bed of stoel.
De geriatriefysiotherapeut geeft daarnaast ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en uw mantelzorger.

Rechtstreeks naar de geriatriefysiotherapeut:

Zonder verwijzing van een arts kunt u naar de geriatriefysiotherapeut. Als u niet mobiel bent kunt u ook thuis worden behandeld.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)