Geriatrie fysiotherapie

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08.30 - 12.30 uur (sportzaal)

Wij zijn vandaag telefonisch bereikbaar tussen:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Wat is een geriatriefysiotherapeut?

Geriatrie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling en de zorg van ouderen. 
De geriatriefysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich dus bezig houdt met de zorg voor ouderen. Deze zorg gaat verder dan alleen de zorg voor het bewegingsapparaat. 
Het ouder worden zorgt vaak voor aanwezigheid van verschillende aandoeningen. Hierdoor hebben ouderen vaak meerdere en complexe problemen. U moet hierbij denken aan interne aandoeningen (hart en longproblemen of diverse vormen van kanker),  neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose of dementie) en orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide artrose, osteoporose, amputaties) of bij psychische problematiek (depressies). Maar ook functieverlies na een ziekenhuisopname of een doorgemaakt valincident. 

De geriatriefysiotherapeut is een geschoolde en vakbekwame fysiotherapeut die zich, middels een, door de NVAO geaccrediteerde en KNGF en NVFG erkende opleiding, heeft gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen. Bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde hebben we uitgebreide ervaring in het behandelen van ouderen.

Onze geriatriefysiotherapeuten helpen ouderen zowel op de praktijk, maar ook aan huis en in zorginstellingen IJsselheem Brinkhoven, IJsselheem de Bongerd en de Herbergier

, zoals Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?
De geriatriefysiotherapeut verbetert of optimaliseert uw lichamelijk functioneren en voorkomt verdere achteruitgang. Hierdoor kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven in uw dagelijkse handelingen. 
De behandeling van een geriatriefysiotherapeut bestaat meestal uit oefentherapie, het geven van adviezen en het coachen van gewenste veranderingen. Dit is gericht op het verhelpen, verminderen en voorkomen van klachten bij het dagelijkse bewegen en het voorkomen van achteruitgang. De geriatriefysiotherapeut geeft in de behandeling voorlichting, toegespitst op het klachtenbeeld en aangepast aan het niveau van (cognitief) functioneren van de patiënt. Onze geriatriefysiotherapeuten betrekken altijd de mantelzorg bij hun therapie. Ze ondersteunen mantelzorg, verpleging en verzorging met praktische adviezen.

Samenwerking als sleutelwoord.
Om u zo optimaal mogelijk te begeleiden heeft de geriatriefysiotherapeut nauwe contacten met andere disciplines. Hierbij werken onze geriatriefysiotherapeuten wanneer nodig samen met andere zorgverleners uit de eerste lijn, zoals onder andere de huisarts, praktijkondersteuner, geriater, ergotherapeut(linkje), logopedist, diëtist en specialist ouderengeneeskunde.   

De werkwijze van de geriatriefysiotherapeut
Bij de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken. Ook worden vaak fysieke testen gedaan om spierkracht, lopen, balans en evenwicht in kaart te brengen. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld. We werken vanuit een individueel behandelplan toegespitst op de hulpvraag van onze patiënt.  

Ook zonder verwijzing van een arts kunt u naar de geriatriefysiotherapeut. 
Als u niet mobiel bent kunt u ook thuis worden behandeld, dan is wel een verwijzing van de (huis)arts nodig.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 20.00 uur
 • Dinsdag 08:00 - 20.00 uur
 • Woensdag 08:00 - 20.00 uur
 • Donderdag 08:00 - 20.00 uur
 • Vrijdag 08:00 - 17:00 uur
 • Zaterdag 08.30 - 12.30 uur (sportzaal)
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • PlusPraktijk
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Keurmerk Fysiotherapie
 • EGYM - Ook op zaterdag!

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van fysiotherapie? Regelmatig publiceert Fysiotherapie Centrum Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08.30 - 12.30 uur (sportzaal)

Wij zijn vandaag telefonisch bereikbaar tussen:

Gesloten

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top