Kinderfysiotherapie

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen van nul tot zestien jaar met een achterstand in hun motorisch functioneren. Het kan daarbij gaan om zuigelingen of schoolgaande kinderen met een vertraagde of afwijkende ontwikkeling. Dit kan een gevolg zijn van een aandoening aan zintuigen, organen, het zenuwstelsel, het houdings- en bewegingsapparaat of door een tekort aan motorische ervaring. Problemen in het bewegend functioneren kunnen een negatieve invloed hebben op het zelfbeeld van het kind.
Door middel van onderzoek en gestandaardiseerde testen krijgt de kinderfysiotherapeut een volledig beeld van het motorisch niveau. De kinderfysiotherapeut bespreekt de bevindingen en stelt samen met het kind en ouders een behandelplan op.

Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen wordt zo nodig, in overleg met de ouders, informatie ingewonnen bij de leerkracht, kinderarts en andere behandelaars.
De behandeling bestaat hoofdzakelijk uit oefentherapie, waarbij kinderen op speelse wijze en met behulp van kindvriendelijke materialen hun motorische vaardigheden kunnen verbeteren. Bij zuigelingen of peuters vindt de behandeling ook plaats in de vertrouwde omgeving van het eigen thuis.
Tijdens de behandeling heeft de kinderfysiotherapeut veelvuldig contacten met de ouders. Er worden instructies gegeven die voor de motorische ontwikkeling van hun kind een belangrijke rol spelen.
De kinderfysiotherapeut is rechtstreeks toegankelijk. Kinderfysiotherapie is opgenomen in de basisverzekering het nieuwe zorgstelsel.

Vanaf januari 2008 is er een kinderfysiotherapeut werkzaam bij het fysiotherapeutisch centrum Heerde. Zij werkt in het moderne centrum met een speciaal ingerichte ruimte voor fysiotherapie aan kinderen. Allerlei materialen zijn aanwezig om de therapie op een speelse wijze te kunnen geven. De ruimte beschikt zelfs over een heuse schommel.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 22 april en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)