Nieuwe cursus Sportief Afslanken start ma 1 april

Geplaatst op 13 maart 2019

De cursus Sportief Afslanken is bedoeld voor mensen met overgewicht en/of diabetes die meer en verantwoord willen bewegen én afvallen, onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeute en een deskundig diëtiste.

In de maanden april, mei en juni wordt 2x per week een actief beweegprogramma gevolgd in onze sportzaal en zijn er presentaties en gesprekken met de begeleidende fysiotherapeute en diëtiste.

Afhankelijk van de zorgverzekering worden de kosten van het programma vergoed.
Voor meer info: vraag aan de balie of bel: 0578-696363 of mail: info@fysioheerde.nl


Hooikoorts behandelen met medical tape

Geplaatst op 6 maart 2019

Het hooikoortsseizoen is weer gestart, dit betekent voor ongeveer 4 miljoen mensen in Nederland wisselende klachten hebben. Deze klachten zijn onder andere een verstopte neus/ loopneus, niezen, jeukende ogen en benauwdheidsklachten. Dit wordt door veel mensen als erg hinderlijk ervaren.

Bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde behandelen we deze klachten sinds enkele jaren met behulp van een zeer effectieve tapetechniek. Veel mensen vragen zich af hoe dit werkt, de tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Het uitgangspunt van de elastische tape methode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De speciale tape stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. Hierdoor zorgt dit voor minder allergische symptomen. (bron: fysiotape.nl)

84% van de mensen die getaped zijn ervaren een duidelijke vermindering van de klachten. De tape wordt aangebracht op de bovenrug en indien dit niet voldoende werkt, zal aan de voorzijde ook een tape aangelegd worden. De tape kan ongeveer een week blijven zitten. Met de tape heeft u geen beperkingen en kunt U gewoon douchen en zwemmen.

Heeft u interesse of wilt u vrijblijvend aanvullende informatie neem dan vrijblijvend contact op met het Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Tel: 0578- 696363 of mail: info@fysioheerde.


Bijeenkomst Langer thuis wonen do 28 maart

Geplaatst op 6 maart 2019

Senioren en mantelzorgers krijgen informatie over ADL (Activiteiten Dagelijks Leven)

Wilt u ook uw zelfstandigheid behouden?

Welzijn Heerde en Fysiotherapeutisch Centrum Heerde houden in het kader van het project Langer thuis wonen een informatiebijeenkomst op donderdagmiddag 28 maart met als onderwerp ​Activiteiten Dagelijks leven (ADL​).

Door gezondheidsproblemen kunt u moeite krijgen met alledaagse handelingen zoals eten en drinken, bewegen, opstaan, aan- en uitkleden, praten, jezelf kunnen verplaatsen en het maken van sociale contacten. Bijvoorbeeld: U komt uit het ziekenhuis en bent nog niet geheel hersteld. Hoe zorgt u er dan voor dat u​ zelfstandig​ veilig thuis kunt blijven wonen, en dat u kunt blijven doen wat u belangrijk vindt? Een vraag die voor mantelzorgers, ​mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en ouderen interessant is.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u allerlei tips en uitleg van een ervaren fysiotherapeut over wat u op een veilige manier allemaal zelf kunt doen. Ook is er informatie over het volgen van een cursus zodat u bepaalde handelingen goed kunt trainen. Verder wordt er verteld over hulpmiddelen die noodzakelijke handelingen kunnen vergemakkelijken.

De bijeenkomst wordt gehouden op donderdag 28 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur.
Locatie is de behandelruimte van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aan de Groteweg 5 in Heerde, in hetzelfde gebouw waar ook Isala Heerde is gevestigd. De toegang tot de informatiebijeenkomst is ​gratis​. In verband met de organisatie is opgave vooraf gewenst.
Aanmelden kan bij volwassenenwerker Ton Hulsebos, telefoonnummer 06 51 25 93 70 of bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, telefoonnummer (0578) 69 63 63. U kunt uw opgave ook e-mailen naar merdi@fysioheerde.nl.


Ik voel me beter door FysioSport

Geplaatst op 27 februari 2019

‘Ik sport hier al bijna vijf jaar en heb gekozen voor Fysiotherapeutisch Centrum Heerde omdat ik op een verantwoorde manier aan mijn gezondheid wil werken.’ Esther de Wilde uit Heerde, moeder van vier kinderen en werkzaam als businesscontroller bij een woningcorporatie, is vooral tevreden over de begeleiding die ze krijgt. ‘Ik sport onder begeleiding van een fysiotherapeut die weet waarover hij praat. In mijn geval is dat helemaal handig omdat ik last heb van een chronische aandoening. Gelukkig ben ik stabiel en ik sport om dat zo te houden. Ik leef gezond en wil een goede uitgangspositie hebben als ik wel klachten krijg.’

Die goede uitgangspositie verschaft ze zich in Fysiotherapeutisch Centrum Heerde door wekelijks een combinatie van lenigmakende, spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen te doen. ‘Ik maak gebruik van moderne fitness- en cardioapparatuur maar doe ook balans- en grondoefeningen om mijn rompstabiliteit te versterken. Belangrijk is dat ik dat alles op een verantwoorde manier doe en niet over mijn grenzen heen ga.’ De persoonlijke aandacht die ze in het centrum krijgt, helpt haar daarbij. ‘Ze hebben oog voor wat goed voor mij is en wat mijn doelen zijn: stabiliteit, balans, sterke spieren en het niveau behouden dat ik heb. Ze spelen daar goed op in met adviezen en speciale oefeningen. Zo kreeg ik het advies om op de crosstrainer mijn armen niet te gebruiken. Op die manier kan ik ook mijn rompstabiliteit trainen. Zelf was ik daar nooit opgekomen.’ Het sporten is voor Esther geen straf. ‘Ik ben altijd wel aan het sporten geweest. Was eerder ook lid van De Gemzen en loop nog steeds een paar keer in de week hard. Verder doe ik aan yoga en let ik op mijn voeding.’

Hoewel het gros van de mensen die aan FysioSport doet ervoor kiest om in een groep te trainen, sport Esther individueel. ‘Ik zie de mensen wel in groepen trainen. Dat is heel gezellig en ze stimuleren elkaar. Maar ik kan nu op mijn eigen tijd trainen en ik ben gemotiveerd genoeg van mezelf. Daarbij is de sfeer hier altijd prettig. De medewerkers van het centrum zien je en maken altijd wel een praatje.’ Lachend: ‘Maar ik kom hier vooral om te trainen.’

Naast sporters als Esther heeft Fysiotherapeutisch Centrum Heerde verschillende FysioSport-groepen waaronder groepen voor 65-plussers. De deelnemers aan deze groepen werken in groepsverband maar met een individueel schema aan het onderhouden en verbeteren van hun kracht en conditie. Meer informatie over FysioSport is te vinden op www.fysioheerde.nl of kijk op de Facebook- en Instagrampagina van het centrum. Bellen of mailen kan natuurlijk ook. Onder kantooruren kunt u bellen naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of mailen naar info@fysioheerde.nl.


Verander uw leven met een Revazorg-revalidatietraject!

Geplaatst op 20 februari 2019

Bijna 20% van de Nederlandse bevolking heeft langdurig last van pijn, vermoeidheid en lichamelijke klachten. In veel gevallen hebben ze daar mee moeten leren leven omdat gevolgde therapieën en behandelingen niet of nauwelijks hebben geholpen. Speciaal voor hen zijn er nu de RevaZorg-revalidatietrajecten. Deze revalidatietrajecten bieden door een multidisciplinaire aanpak onder supervisie van een revalidatiearts en een persoonlijk op maat gemaakt revalidatieplan, mogelijk wel uitzicht op een leven dat niet bepaald wordt door chronische pijn en vermoeidheid.
RevaZorg-trajecten zijn geschikt voor volwassenen van alle leeftijden en duren meestal drie tot vier maanden.
Wilt u weten wat RevaZorg Heerde voor u kan doen? Neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek.
RevaZorg Heerde is van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer (0578) 69 63 63 en via het e-mailadres info@revaheerde.nl. Of bezoek de website www.heerde.revazorg.nl


Cursus “Voorkomen van vallen”

Geplaatst op 13 februari 2019

Naast een gratis voorlichtingsbijeenkomst (woe 20 februari) start Fysiotherapeutisch Centrum Heerde op woensdag 27 februari EEN 4-WEEKSE CURSUS VOORKOMEN VAN VALLEN voor ouderen. Tijdens deze vier wekelijkse bijeenkomsten worden de belangrijkste items rondom vallen en het voorkomen van vallen doorgenomen en geoefend. Zo wordt er uitgebreid stil gestaan bij de oorzaken, vindt er een balanstest plaats, wordt er geoefend op een hindernisbaan, en komen gerichte kracht- en balansoefeningen aan bod die thuis kunnen worden gedaan. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut/ergotherapeut.

Data cursus: woensdag  27 februari en 6, 13 en 20 maart van 14.00 tot 15.00 uur.
Locatie: oefenzaal van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aan de Brinklaan 15.
Kosten: € 60 voor de gehele cursus,  welke bij aanvang moeten worden voldaan (niet vergoed door een zorgverzekeraar)

Info over de cursus “Voorkomen van vallen” via tel  (0578) 69 63 63 of mail: info@fysioheerde.nl​.
Let op! ==> inmiddels is de cursus  VOLGEBOEKT!

 


Fysio Heerde vestigt zich ook in Isala Heerde

Geplaatst op 30 januari 2019

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde (FCH) heeft twee ruimtes in gebruik genomen op de eerste verdieping van de polikliniek van Isala op Landgoed Buitenzorg aan de Groteweg 5 in Wapenveld. Het beschikt daar over een ruime behandelkamer en een mooie oefenruimte met professionele trainingstoestellen. De ingebruikname is vooral het gevolg van de nauwe samenwerking tussen de Heerder PlusPraktijk voor fysiotherapie en ziekenhuisorganisatie Isala.
Fysiotherapeut en praktijkeigenaar Michiel Treffers: ‘We werken al een aantal jaren goed en prettig samen met specialisten en medewerkers van Isala. Bijvoorbeeld op het gebied van schouder, rug, heup en knieklachten zijn er goede en intensieve contacten.
Net als op het gebied van Cardiologie, Parkinson en Ouderengeneeskunde. Ik verwacht dat deze samenwerking de komende jaren alleen maar intensiever wordt. Daarbij waren we op zoek naar extra ruimte. De fysiotherapiepraktijk in Gezondheidscentrum Heerde is de laatste jaren flink gegroeid door onze multidisciplinaire aanpak van problemen aan het menselijk houdings- en bewegingsapparaat en de uitbreiding van het aantal therapieën dat we aanbieden. Dat heeft een aanzuigende werking van patiënten uit de wijde regio. We hebben in het centrum recent wel een aantal aanpassingen gedaan maar die waren niet afdoende om het ruimtegebrek op te lossen. Toen we dan ook hoorden dat in Isala Heerde ruimte te huur was, was de beslissing snel genomen.’ Dat de polikliniek van Isala net buiten Heerde ligt is geen probleem. Treffers: ‘De bereikbaarheid is prima en parkeren is nooit een probleem. Onze patiënten bepalen overigens zelf waar ze behandeld willen worden. In de praktijk in het Gezondheidscentrum in Heerde of in Isala Heerde. In beiden beschikken we over alle benodigde faciliteiten zoals een professionele oefenruimte. De eerste patiënten worden hier al behandeld.’

 

 

 

 

 

 


Gratis Inloopspreekuur

Geplaatst op 9 januari 2019

Mensen lopen in het algemeen lang door met pijnklachten. In veel gevallen leidt dat tot verergering en een langer herstel. Om het inwinnen van medisch advies gemakkelijker te maken heeft onze PlusPraktijk een inloopspreekuur. Mensen met pijnklachten en blessures krijgen dan gratis en vrijblijvend advies.
Het inloopspreekuur is iedere maandag van 18.00-19.00 uur.


Social Media 2019

Geplaatst op 2 januari 2019

De beste wensen voor 2019 met veel geluk, liefde en vooral gezondheid!
In het nieuwe jaar kunt u ons laatste nieuws niet alleen volgen via de website en in de wachtkamer, maar ook op social media:
via Instagram (@fysio.heerde) en via Facebook (@fysioheerde)


Cursus Sportief afslanken

Geplaatst op 28 december 2018

Het nieuwe jaar goed beginnen? Op maandag 7 januari start er een nieuwe cursus Sportief afslanken!
Voor wie: De cursus Sporttief afslanken is bedoeld voor mensen met overgewicht en/of diabetes die meer en verantwoord willen bewegen en afvallen, onder leiding van een ervaren fysiotherapeute en een deskundig diëtiste.
Duur: Gedurende 3 maanden wordt er 2x per week een actief beweegprogramma gevolgd in onze sportruimte. Tevens zijn er presentaties en gesprekken met de begeleidende fysiotherapeute en diëtiste.
Zorgverzekering: Afhankelijk van de zorgverzekering worden de kosten van het programma vergoed.
Interesse: Bel voor meer informatie en opgave naar (0578) 696363 of mail naar info@fysioheerde.nl


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het dinsdag 19 maart en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)