Fysio Heerde op de HEMITO

Geplaatst op 9 oktober 2019

Vrijdag 11 oktober zal Fysiotherapeutisch Centrum Heerde i.s.m. Hanzeheerd een beweegprogramma voor ouderen/senioren aanbieden op de Hemito (Van Meurspark). U bent van 14-17 uur van harte welkom om met ons mee te doen! U kunt ons vinden op het Zorg- en Welzijnplein.

Programma Beweegtuin/ St. Mens Kom In Beweging:

  • 14.15-14.45 uur: Zittend bewegen
  • 15.00-15.30 uur: Staand bewegen
  • 15.45-16.15 uur: Bewegen in spelvorm
  • 16.30-17.00 uur: Bewegen op muziek

Tevens kunt u zich in onze stand inschrijven om mee te rijden op de duofiets van Hanzeheerd Brinkhoven en kunt u meer informatie verkrijgen inzake mantelzorg en ergotherapie. Wij verwelkomen u graag in onze stand!


Kinderinloopspreekuur: ma 7 oktober van 18-19 uur

Geplaatst op 1 oktober 2019

Heeft uw kind een opvallend looppatroon en struikelt of valt het regelmatig? Heeft het moeite om bij het schrijven tussen de lijntjes te blijven? Of is het handschrift schokkerig en vaak onvoldoende leesbaar? Stop met afwachten. Kom met uw kind naar het gratis inloopspreekuur van op maandag 7 oktober van 18.00 tot 19.00 uur. Het spreekuur wordt geleid door kinderfysiotherapeute Kirsha Kamphuis.

‘Bij elke leeftijd van een kind horen bepaalde motorische vaardigheden die het onder de knie moet krijgen. Het ene kind heeft daar meer tijd en moeite voor nodig dan het andere. Soms is het nodig dat hij of zij daarbij hulp krijgt van een kinderfysiotherapeut. Met name in de basisschoolperiode krijg ik dergelijke hulpvragen regelmatig. Ik geef adviezen wat ze hier zelf aan kunnen doen en als dat nodig is doe ik met het kind spelenderwijs oefeningen die de motorische ontwikkeling stimuleren.’

Welke signalen kunnen duiden op motorische ontwikkelingsproblemen? ‘Kinderen met een grof motorische achterstand vallen of struikelen veel. Ze kunnen niet hoog klimmen en niet symmetrisch traplopen. Ze zijn wat houterig en onrustig en bewegen veel. Tijdens gymlessen kunnen ze vaak niet meekomen. Kinderen die problemen hebben met de fijne motoriek, hebben moeite met bijvoorbeeld kleuren, knippen, knutselen, plakken en bouwen. Ze willen dat ook vaak niet. Ze hebben regelmatig kleine ongelukjes, dingen omstoten of laten vallen. Bij tekenen en schrijven hebben ze vaak geen duidelijke handvoorkeur. Ze schrijven schokkerig, blijven niet tussen de lijntjes en het handschrift is vaak onvoldoende leesbaar. Bij de schrijflessen op school hebben ze grote moeite om het tempo bij te houden. Soms lukt dat helemaal niet. Gelukkig geldt in het algemeen dat hoe eerder een kind met dergelijke problemen geholpen wordt, hoe geringer de verstoring is van de motorische ontwikkeling.’

Wat zou je tegen ouders willen zeggen? ‘Ik zie dat ouders bij dit soort problemen vaak te lang blijven afwachten. Dat is niet nodig. Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk. Er is geen verwijzing nodig van een huisarts of het consultatiebureau. Elk kind onder de 18 jaar heeft recht op 18 fysiotherapiebehandelingen in de basisverzekering.’ 

Naast het helpen van basisschoolkinderen bij hun motorische ontwikkeling behandelt Kirsha ook baby’s met bijvoorbeeld een voorkeurshouding of huilproblematiek, baby’s en peuters met motorische problemen en kinderen met pijn- of vermoeidheidsklachten. Wilt u weten wat een kinderfysiotherapeut voor uw kind kan betekenen? Kom naar het gratis inloopspreekuur op maandag 7 oktober.


Beweegrichtlijnen 2019

Geplaatst op 25 september 2019

Het is de Nationale Sportweek; maar hoeveel bewegen is eigenlijk goed voor ons? Dit zijn de beweegrichtlijnen voor 2019:

Bron: Kenniscentrum Sport


Cursus Sportief Afslanken

Geplaatst op 18 september 2019

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde start maandag 30 september met een nieuwe cursus Sportief afslanken. Het afvalprogramma is vooral gericht op mensen met overgewicht en/of diabetes die op verantwoorde wijze willen bewegen en afvallen. Speciale aandacht is er voor het doorbreken van eet- en leefpatronen. De cursus wordt in groepsverband gegeven. De begeleiding is in handen van ervaren fysiotherapeuten.

Een van de fysiotherapeuten is Mariëlle Blom. “De cursus Sportief afslanken duurt drie maanden. In die periode komen de deelnemers tweemaal per week naar ons centrum. Op maandag is er een vast moment van 16.30 tot 17.30 uur. Dan zijn er presentaties over gezonde voeding en het doorbreken van vaste eet- en leefpatronen. Na afloop wordt er onder toezicht van mij of een collega-fysiotherapeut gesport in de FysioSport-oefenzaal. Wij geven uitleg over de verschillende cardio- en fitnessapparaten waarop geoefend wordt en letten op dat de oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Dit om overbelasting en vervelende blessures te voorkomen. Op donderdagavond, vrijdagochtend of vrijdagmiddag is er naar keuze een tweede sportmoment. Ook dan is er een fysiotherapeut aanwezig. Verder maakt een diëtiste deel uit van het begeleidingsteam. Zij adviseert de deelnemers over voeding en diëten.”

De kosten voor het sportprogramma bedragen € 350. “Bij een BMI hoger dan dertig en bij diabetes mellitus wordt de cursus vergoed, afhankelijk van de eigen zorgverzekering. Ik adviseer belangstellenden daarom altijd om vooraf bij hun zorgverzekeraar na te vragen of ze voor vergoeding in aanmerking komen. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.”

Voor de voeding- en dieetadvisering wordt een vergoeding gevraagd van ongeveer € 115. Mariëlle: “De dieetadvisering valt onder de basisverzekering: het raadplegen van een diëtist wordt voor drie uur vergoed. Deze vergoeding wordt eerst verrekend met het eigen risico. Is dit op dan zijn er geen kosten. Mensen die vallen onder de ketenzorg: diabetes mellitus, COPD of CVRM (hart- en vaatziekten) komen op verwijzing van hun huisarts in aanmerking voor volledige vergoeding. Ik adviseer ook dit vooraf bij de eigen zorgverzekeraar na te vragen.”

Voor meer informatie over de cursus Sportief afslanken kunt u bellen naar Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, telefoonnummer (0578) 69 63 63 of mailen naar info@fysioheerde.nl.


Personeelsuitje 2019

Geplaatst op 16 september 2019

Zaterdag 14 september: personeelsuitje 2019. Een kleine impressie… 🙂


Nationale Sportweek Heerde 20 t/m 29 september 2019

Geplaatst op 11 september 2019


Stagiaire Jolyn Visser

Geplaatst op 4 september 2019

Mijn naam is Jolyn Visser. Tot februari 2020 loopt ik 3,5 dag per week stage bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Ik ben 4e jaars studente fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht, met als minor psychosomatiek. Ik heb voor deze studie gekozen omdat ik het menselijk lichaam van jongs af aan al ontzettend interessant vind en ik het tevens erg leuk vind om met mensen te werken. In mijn vrije tijd ben ik actief binnen mijn studentenvereniging en zing ik bij het koor Glorious. Tot ziens in de praktijk!


⚠️Lekkage💦

Geplaatst op 29 augustus 2019

Deze week zult u in onze praktijk diverse vochtvreters horen en zien. Dit als gevolg van een enorme lekkage die wij donderdag 29 augustus in het Gezondheidscentrum hebben gehad. Onze excuses voor eventuele overlast. Gelukkig kunnen alle patiënten wel behandeld worden en blijven we in beweging!


Shockwave therapie

Geplaatst op 28 augustus 2019

Eén van onze de fysiotherapeuten is Suzanne Tonnis. “In mijn werkzaamheden als algemeen fysiotherapeut zie ik mensen met allerlei klachten. Van patiënten met nek-, schouder- en enkelklachten tot patiënten die recent een nieuwe heup of knie hebben gekregen. Wij begeleiden onze patiënten zo functioneel mogelijk. Hun hulpvragen en belastbaarheid zijn leidend en samen werken we aan vooraf gestelde doelen die we periodiek bespreken. En met we bedoel ik de patiënt en ik, maar ook mijn collega’s. Indien nodig schakel ik collega’s in die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde aandachtsgebieden binnen de fysiotherapie. Door onze multidisciplinaire en integrale aanpak van problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat en het grote aantal therapieën dat we kunnen aanbieden, halen we mooie resultaten. Dat maakt mijn werk zo leuk en daarom mogen we ons ook een PlusPraktijk noemen.”


Naast onder meer Dry Needling, ergotherapie, geriatrie, handtherapie, hydrotherapie, kinder- en sportfysiotherapie, manueel therapie en psychomotorische therapie biedt Fysio Heerde ook Shockwave aan, een nog niet zo bekende behandelmethode die steeds meer wordt toegepast.
Suzanne: “Shockwave wordt met name ingezet bij peesproblematiek zoals ontstoken pezen en aanhechtingen. Met behulp van een zogeheten ShockMaster geven we korte en krachtige mechanische golfimpulsen op de bron van het pijngebied. Door middel van een behandelkop kunnen we dat vrij nauwkeurig doen. De trillingen stimuleren de stofwisseling, verbeteren de bloedcirculatie en versnellen het genezingsproces. Dat laatste werkt tot wel twee maanden na een behandeling door. Na drie tot zes sessies van vijf tot tien minuten per keer kunnen de klachten sterk afgenomen zijn of helemaal verdwenen. En het mooie is dat de resultaten veelal van blijvende aard zijn. Vooral patiënten met een tenniselleboog en hielspoor hebben baat bij deze therapie.”
Shockwave kan door al onze therapeuten worden toegepast. Voor meer informatie over shockwave kunt u een informatiefolder aan onze balie verkrijgen of kijk op: https://www.fysioheerde.nl/soorten-therapie/shockwave/


Directe Toegang Fysiotherapie (DTF)

Geplaatst op 21 augustus 2019


Wist u dat u géén verwijsbrief nodig heeft voor de fysiotherapeut?

Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar in principe hoeft het niet meer. Dat heeft voordelen. 
Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht, waardoor u meteen kunt beginnen met het werken aan uw herstel. 
Een verwijsbrief van een (huis)arts is wel noodzakelijk in de volgende gevallen: – bij chronische aandoeningen, -na een operatie en bij aan-huis-bezoek van de fysiotherapeut.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat er eerst wordt vastgesteld of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kunt u bijvoorbeeld worden doorverwezen naar de huisarts. 
Als u met een verwijzing komt, betekent dit dat uw arts uw klachten reeds heeft beoordeeld als geschikt voor behandeling. Wanneer u zonder verwijzing komt, wordt er door middel van een screening gekeken of u in aanmerking komt voor behandeling. Zijn uw klachten niet geschikt voor fysiotherapeutische behandeling, dan wordt u verwezen naar uw huisarts.

Op maandagen van 18-19 uur hebben wij tevens gratis inloopspreekuur voor vrijblijvend advies van een therapeut.
Wij verwelkomen u graag in onze praktijk; de koffie/thee staat voor u klaar!


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het dinsdag 15 oktober en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)