Directe Toegang Fysiotherapie (DTF)

Geplaatst op 21 augustus 2019


Wist u dat u géén verwijsbrief nodig heeft voor de fysiotherapeut?

Natuurlijk mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar in principe hoeft het niet meer. Dat heeft voordelen. 
Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht, waardoor u meteen kunt beginnen met het werken aan uw herstel. 
Een verwijsbrief van een (huis)arts is wel noodzakelijk in de volgende gevallen: – bij chronische aandoeningen, -na een operatie en bij aan-huis-bezoek van de fysiotherapeut.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat er eerst wordt vastgesteld of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kunt u bijvoorbeeld worden doorverwezen naar de huisarts. 
Als u met een verwijzing komt, betekent dit dat uw arts uw klachten reeds heeft beoordeeld als geschikt voor behandeling. Wanneer u zonder verwijzing komt, wordt er door middel van een screening gekeken of u in aanmerking komt voor behandeling. Zijn uw klachten niet geschikt voor fysiotherapeutische behandeling, dan wordt u verwezen naar uw huisarts.

Op maandagen van 18-19 uur hebben wij tevens gratis inloopspreekuur voor vrijblijvend advies van een therapeut.
Wij verwelkomen u graag in onze praktijk; de koffie/thee staat voor u klaar!


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, helaas zijn we vandaag gesloten.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)