Ademhalingstherapie

Wanneer uw problemen heeft met uw ademhaling heeft dat verstrekkende consequenties voor de gezondheid van uw lichaam. Goed ademhalen kan dus ook helpen bij verschillende lichamelijke klachten. Hierbij kunt u denken aan vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, nek/schouderpijn (al dan niet met uitstraling), buikpijn, lage rugpijn, hoofdpijn en duizeligheid en bij benauwdheid of een gevoel van niet helemaal door kunnen ademen. 

Onze therapeut is geschoold in Fascia Integratie Therapie en bekijkt aan de hand van hoe uw lichaam beweegt welke factoren daarin invloed kunnen hebben op uw ademhaling. Het kan dus zomaar zijn dat u last heeft van uw nek of lage rug, maar dat zij besluit uw borst, of buik te behandelen. Zij legt u dan uiteraard goed uit waarom dat verband invloed heeft op uw klacht(en). Door middel van milde behandeltechnieken krijgt u langzaam meer ruimte en ontspanning om beter te gaan ademhalen. 
Daar moet u echter zelf ook mee aan de slag. De therapeut zal u oefeningen meegeven om u rustiger te leren ademhalen, zodat de positieve effecten daarvan kunnen doorwerken, ook als u de kamer van de fysiotherapeut heeft verlaten. Het positieve effect van een goede ademhaling is groot. Kijkt u hieronder maar eens wat goed ademhalen voor u kan doen!

Heeft u het idee dat uw ademhaling een rol zou kunnen spelen bij uw klachten? Neemt u gerust contact op, dan bespreekt onze therapeut in een intake gesprek graag de mogelijkheden met u. 


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)