Hooikoorts behandelen met medical tape

Geplaatst op 6 maart 2019

Het hooikoortsseizoen is weer gestart, dit betekent voor ongeveer 4 miljoen mensen in Nederland wisselende klachten hebben. Deze klachten zijn onder andere een verstopte neus/ loopneus, niezen, jeukende ogen en benauwdheidsklachten. Dit wordt door veel mensen als erg hinderlijk ervaren.

Bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde behandelen we deze klachten sinds enkele jaren met behulp van een zeer effectieve tapetechniek. Veel mensen vragen zich af hoe dit werkt, de tape heeft een kalmerende werking op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Het uitgangspunt van de elastische tape methode is dat via een externe huidprikkeling reflectoir invloed kan worden uitgeoefend op de bij het innervatiegebied behorende weefselstructuren van ruggenmergsegmenten. De speciale tape stimuleert huidsensoren, die op hun beurt het neurogene stelsel in het lichaam prikkelen. Hierdoor zorgt dit voor minder allergische symptomen. (bron: fysiotape.nl)

84% van de mensen die getaped zijn ervaren een duidelijke vermindering van de klachten. De tape wordt aangebracht op de bovenrug en indien dit niet voldoende werkt, zal aan de voorzijde ook een tape aangelegd worden. De tape kan ongeveer een week blijven zitten. Met de tape heeft u geen beperkingen en kunt U gewoon douchen en zwemmen.

Heeft u interesse of wilt u vrijblijvend aanvullende informatie neem dan vrijblijvend contact op met het Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Tel: 0578- 696363 of mail: info@fysioheerde.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)