Vergoeding Fysiotherapie 2020

Geplaatst op 21 november 2019

De vergoedingen voor fysiotherapie in 2020 zijn bekend gemaakt door alle zorgverzekeraars.
Alle informatie staat overzichtelijk vermeld op: https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/fysiotherapie

Ook is er onderzoek gedaan naar waar het nog mogelijk is om verzekerd te zijn voor onbeperkt fysiovergoeding. Conclusie: het aanbod is nog verder gekrompen en inmiddels beperkt tot slechts 3 aanbieders.

Het wordt duurder en lastiger om in 2020 een zorgverzekering af te sluiten met (onbeperkte) vergoeding voor fysiotherapie. Aanvullende verzekeringen gaan in prijs omhoog, pakketten worden geschrapt en veel verzekeraars blijven vasthouden aan medische voorselecties.

Voor honderdduizenden Nederlanders speelt fysiotherapie een belangrijke rol in de gezondheid. Maar lang niet iedereen komt in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Een groot deel blijft afhankelijk van de particuliere, aanvullende verzekeringen. Op die verzekeringen heeft de overheid geen invloed. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen wie zij verzekeren en welke premie zij er voor rekenen.

In 2020 zijn er slechts 3 zorgverzekeraars (ONVZ, PNOzorg en VvAA) die een pakket bieden met volledige dekking voor fysiotherapie. Alle 3 vallen onder hetzelfde concern en voor alle 3 geldt een medische selectie.
IZZ door VGZ valt af in 2020 en biedt volgend jaar nog maar 52 behandelingen fysiotherapie aan. Hetzelfde geldt voor De Friesland, die nog maar 36 behandelingen aanbiedt vanuit AV Optimaal.

Voor een pakket met volledige vergoeding van fysiotherapie betaal je volgend jaar gemiddeld € 752,96. Dat is ruim € 78 meer dan vorig jaar.
Pakketten met ruime dekking voor fysiotherapie (meer dan 20 behandelingen per jaar) worden geschrapt of zijn duurder geworden.

Maak een vergelijking voor onbeperkt fysiotherapie inclusief de basisverzekering en mogelijk andere dekkingen op:  https://www.zorgwijzer.nl/zorgvergelijker

Pakketten met hoge dekking worden geschrapt of zijn niet meer af te sluiten (bijvoorbeeld bij Nationale Nederlanden, De Amersfoortse Stad Holland, VGZ en UMC). Dekkingen van aanvullende verzekeringen met fysio worden verlaagd (bijvoorbeeld bij CZ, Univé en VGZ).
Aanvullende verzekeringen worden duurder (bijna alle verzekeraars)

Bron: https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2020/onbeperkt-fysiotherapie-duur-en-lastig-te-verzekeren-in-2020


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)