Shockwave therapie

Geplaatst op 28 augustus 2019

Eén van onze de fysiotherapeuten is Suzanne Tonnis. “In mijn werkzaamheden als algemeen fysiotherapeut zie ik mensen met allerlei klachten. Van patiënten met nek-, schouder- en enkelklachten tot patiënten die recent een nieuwe heup of knie hebben gekregen. Wij begeleiden onze patiënten zo functioneel mogelijk. Hun hulpvragen en belastbaarheid zijn leidend en samen werken we aan vooraf gestelde doelen die we periodiek bespreken. En met we bedoel ik de patiënt en ik, maar ook mijn collega’s. Indien nodig schakel ik collega’s in die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde aandachtsgebieden binnen de fysiotherapie. Door onze multidisciplinaire en integrale aanpak van problemen aan het houdings- en bewegingsapparaat en het grote aantal therapieën dat we kunnen aanbieden, halen we mooie resultaten. Dat maakt mijn werk zo leuk en daarom mogen we ons ook een PlusPraktijk noemen.”


Naast onder meer Dry Needling, ergotherapie, geriatrie, handtherapie, hydrotherapie, kinder- en sportfysiotherapie, manueel therapie en psychomotorische therapie biedt Fysio Heerde ook Shockwave aan, een nog niet zo bekende behandelmethode die steeds meer wordt toegepast.
Suzanne: “Shockwave wordt met name ingezet bij peesproblematiek zoals ontstoken pezen en aanhechtingen. Met behulp van een zogeheten ShockMaster geven we korte en krachtige mechanische golfimpulsen op de bron van het pijngebied. Door middel van een behandelkop kunnen we dat vrij nauwkeurig doen. De trillingen stimuleren de stofwisseling, verbeteren de bloedcirculatie en versnellen het genezingsproces. Dat laatste werkt tot wel twee maanden na een behandeling door. Na drie tot zes sessies van vijf tot tien minuten per keer kunnen de klachten sterk afgenomen zijn of helemaal verdwenen. En het mooie is dat de resultaten veelal van blijvende aard zijn. Vooral patiënten met een tenniselleboog en hielspoor hebben baat bij deze therapie.”
Shockwave kan door al onze therapeuten worden toegepast. Voor meer informatie over shockwave kunt u een informatiefolder aan onze balie verkrijgen of kijk op: https://www.fysioheerde.nl/soorten-therapie/shockwave/


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)