NIEUW: GLI – Coaching op leefstijl

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 20.00

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar info@fysioheerde.nl

Met de komst van leefstijlcoach Dagmar Althuizen breidt Fysiotherapeutisch Centrum Heerde haar toch al ruime aanbod aan behandeltherapieën verder uit. De PlusPraktijk voor fysiotherapie in Heerde is een van de weinige CooL-licentiehouders op de Noord-Veluwe die het leefstijlinterventieprogramma CooL mogen uitvoeren. Althuizen: “CooL is een door het RIVM erkende gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Het staat voor Coaching op Leefstijl. Doel is het stapsgewijs verbeteren van iemands leefpatroon om zo een duurzame verandering van diens leefstijl te realiseren onder begeleiding van een professional, een geregistreerde leefstijlcoach. Deelnemers werken aan hun lichamelijke fitheid en het verminderen van hun overgewicht. Dit levert gezondheidswinst op en het verbetert de kwaliteit van leven.”

CooL is bij uitstek geschikt voor mensen die rondlopen met vragen zoals ‘Hoe maak ik gezonde keuzes? Hoe kom ik in beweging en hoe doe ik dat verantwoord? Ik wil afvallen, welke manier past het beste bij mij?’ Althuizen: “En mensen die van hun coronabuikje af willen of die corona hebben gehad en die onder begeleiding naar een gezonder leven toe willen.”

Het CooL-programma bestaat uit een traject van twee jaar en begint met een intakegesprek. Verder zijn er in die periode zeven persoonlijke coachsessies en zestien groepsbijeenkomsten. Althuizen: “De duur en de combinatie van de groep en de individuele aandacht maken het CooL-programma uniek. Als deelnemer sta je er nooit alleen voor. Je bepaalt zelf wat je doet maar je weet je ondersteunt door de coach en door de groep. Ik zie ook vaak leuke initiatieven vanuit de groep ontstaan. Maken ze een appgroep aan en gaan ze samen wandelen en zo.” Ze haalt veel voldoening uit haar werk als leefstijlcoach. “Van jongs af aan heb ik een grote liefde voor sport en gezonde voeding. Wat dat met iemand doet. Dat wil ik overbrengen op anderen en ze zo gelukkiger en fitter maken.” Enthousiast: ”Daar word ik blij van.”

Voor deelname aan het CooL-programma is een verwijzing nodig van de huisarts of praktijkondersteuner. Zij bepalen of iemand voldoet aan de criteria. Zo is het programma onder meer bedoeld voor mensen met een BMI boven de 25 die een verhoogd risico lopen op diabetes of hart- en vaatziekten. Verder moeten deelnemers voldoende gemotiveerd zijn om het leefstijlprogramma te doorlopen. Afhankelijk van de eigen zorgverzekeraar worden de kosten van het programma geheel of gedeeltelijk vergoed. Althuizen: “Ik adviseer daarom altijd hier eerst bij de eigen zorgverzekeraar naar te informeren. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.”

Mensen die belangstelling hebben voor het CooL-programma of die eerst meer willen weten, kunnen vrijblijvend contact opnemen met Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Dit kan op werkdagen op telefoonnummer (0578) 69 63 63. Of stuur een e-mail naar info@fysioheerde.nl.

Leefstijl coach Dagmar Althuizen

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 20.00
 • Dinsdag 08:00 - 20.00
 • Woensdag 08:00 - 20.00
 • Donderdag 08:00 - 20.00
 • Vrijdag 08:00 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • PlusPraktijk
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Keurmerk Fysiotherapie
 • Inloopspreekuur: ma van 18-19 uur
 • Online chat: ma & do van 10-11 uur

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van fysiotherapie? Regelmatig publiceert Fysiotherapie Centrum Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 20.00

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar info@fysioheerde.nl

Scroll naar top