Hulpmiddelen

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 20.00

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Wanneer uw gezondheidssituatie veranderd kan het nodig zijn dat u ondersteund moet worden door hulpmiddelen. Daarbij moet u bijvoorbeeld denken aan hulpmiddelen om het huis veilig te maken, hulpmiddelen voor de persoonlijke verzorging (wassen, aankleden) maar ook hulpmiddelen als u last heeft van uw gewrichten om uw dagelijkse activiteiten uit te blijven oefenen.

Wist u bijvoorbeeld dat er een hulpmiddel bestaat als u uw knoopjes niet meer dicht krijgt? Bekijk hier het filmpje. En zo zijn er nog heel veel verschillende hulpmiddelen.

Deze hulpmiddelen kunt u op 3 verschillende manieren verkrijgen en/of vergoed, namelijk:
1) via uw zorgverzekeraar
2) via uw gemeente
3) voor eigen rekening

Om hierachter te te komen kunt u via deze hulpmiddelwijzer informatie zoeken over het hulpmiddel dat u zoekt. Hier wordt ook aangegeven of dit hulpmiddel vergoed wordt en via welke vorm.

Hulpmiddelen via uw zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar vergoeden verschillende hulpmiddelen. Echter veranderd dit per verzekering. Daarom is het belangrijk om hier goed naar te kijken. 

Elke verzekeraar heeft elk jaar een hulpmiddelen reglement waarin uitgebreid staat beschreven welke zorg/hulpmiddelen of bijvoorbeeld medicijnen op welke manier vergoed wordt. Plus welke eisen er nodig zijn om dit te verkrijgen.

Elke verzekeraar heeft ook een zorgzoeker. Hierbij kunt u invullen naar welke zorg (of hulpmiddel u op zoek bent en wordt  er voor u uitgelegd hoe deze zorg (of hulpmiddel) vergoed wordt

Mocht het dan nog onduidelijk voor u zijn, overleg dit dan met een ergotherapeut of bel uw zorgverzekering. 

Lenen van hulpmiddelen via uw verzekering

Naast definitieve hulpmiddelen is het ook nog mogelijk om hulpmiddelen voor een periode te lenen. Heeft u een operatie gehad, bent u gevallen of herstellen van iets? Dan is het mogelijk om voor 2 keer 3 maanden via uw zorgverzekeraar verschillende dingen te lenen. Hierbij kunt u contact opnemen met bijvoorbeeld Medipoint: zie website Medipoint of neem een kijkje op de website van Vegro.

Mocht u de hulpmiddelen na het leentermijn toch blijvend nodig hebben, dit is geen probleem. Let dan wel op dat u op tijd dit in gang zet. Wanneer de leenperiode is afgelopen gaat het product over in huur, waarbij u per dag een huurbedrag gaat betalen. 

Hulpmiddelen via uw gemeente

Elke gemeente heeft hun eigen regels en vergoedingsmogelijkheden wat betreft hulpmiddelen. Daarom is het belangrijk om u hier goed over te laten informeren. Door bijvoorbeeld een ergotherapeut of neem contact op met uw zorgverzekeraar. 

Een ergotherapeut kan u ondersteunen bij de aanvraag van de gemeente. Wilt u uw huis veiliger maken, moeten er aanpassingen gedaan worden? Of heeft u een mobiliteitsvoorziening nodig in de vorm van een scootmobiel, aangepaste fiets of rolstoel? Dan is het nodig om een melding te doen bij de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning)  van de gemeente. Hierbij moet een melding gedaan worden, vindt er een keukentafelgesprek plaats met een WMO- consulent van de desbetreffende gemeente.
Meer informatie over de gemeente Heerde? Zie website Gemeente Heerde

Hulpmiddelen voor eigen rekening

Dan blijven er naast de hulpmiddelen via de zorgverzekeraar of gemeente altijd hulpmiddelen over die voor eigen rekening zijn.
U kunt hierbij denken aan de huis, tuin en keuken hulpmiddelen. Er bestaan verschillende winkels die deze verkopen. Laat u inspireren.
Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Bijzonder Handig.

Bekijk op de website van Medipoint en Vegro, ook het verkoopaanbod.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 20.00
 • Dinsdag 08:00 - 20.00
 • Woensdag 08:00 - 20.00
 • Donderdag 08:00 - 20.00
 • Vrijdag 08:00 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • PlusPraktijk
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Keurmerk Fysiotherapie
 • Inloopspreekuur: ma van 18-19 uur

Nieuwsbrief

Benieuwd wat er in de praktijk gebeurt en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van fysiotherapie? Regelmatig publiceert Fysiotherapie Centrum Heerde een nieuwsbrief vol interessante weetjes.

Volg ons

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

08:00 - 20.00

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar [email protected]

Scroll naar top