Even voorstellen… Ogbonna Ebeke

Geplaatst op 22 februari 2018

Schermafbeelding 2018-02-22 om 22.07.43“Als fysiotherapeut kun je mensen helpen in hun dagelijks leven. Dat is waarom dit werk mij zo aanspreekt.” Ogbonna Ebeke (28) werkt sinds twee maanden bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. De geboren en getogen Nigeriaan kwam vier jaar geleden naar Nederland nadat hij in zijn vaderland een Nederlandse had ontmoet. Inmiddels zijn ze getrouwd en wonen ze in Zwolle. Ogbonna die in Nigeria de bachelor Geneeskunde met succes afsloot, besloot in Nederland fysiotherapie te gaan doen, in Groningen. “Mijn vrouw was daar kinderfysiotherapeute, die bracht me op het idee.” Doorvragen geeft nog een reden. “De master-opleiding Geneeskunde was te duur.” Spijt van zijn keuze heeft Ogbonna niet. “Het was wel wennen maar ook enorm leuk. Na een tijdje wist ik zeker dat dit het was dat ik wilde. Het contact met de mensen en het feit dat je ze heel praktisch kunt helpen. Dat trekt me. Als je medicijnen voorschrijft is dat anders. Dan heb je veel minder contact, soms maar één keer.”

Ogbonna studeerde in juli 2017 af en werkte aansluitend bij een fysiotherapiepraktijk in Groningen. Omdat het stel graag in het midden van het land wilde wonen, verhuisden ze onlangs naar Zwolle. Sinds december werkt hij bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. “Wat me hier vooral aanspreekt is de leuke sfeer en de multidisciplinaire aanpak van problemen die mensen kunnen hebben bij het bewegen. Er staat als het ware een heel team om de patiënt heen dat nauw met elkaar samenwerkt.” Naast zijn werkzaamheden in Heerde is Ogbonna fysiotherapeut in het ziekenhuis in Deventer.

De overgang van Nigeria naar Nederland ging Ogbonna prima af. “Ik heb een cursus Nederlands gevolgd en door zelfstudie mij de taal machtig gemaakt. Ik probeer veel met mensen te praten en schaam me er niet voor dat dat niet altijd perfect gaat. Ik vraag dan om tips.” Hij probeert zoveel mogelijk rekening te houden met het cultuurverschil en doet zijn best zich de Nederlandse gewoonten eigen te maken. Lachend: “Boerenkool en stamppot vind ik heerlijk. Maar tweemaal per dag brood eten vond ik moeilijk. Ik kreeg kramp in de spieren van het kauwen!”

Ogbonna is nog aan het zoeken hoe hij zich wil specialiseren als fysiotherapeut. “Ik heb een cursus Dry Needling gedaan en overweeg specialisaties als manuele therapie of sportfysiotherapie.” Dat laatste is niet verrassend. In Nigeria was Ogbonna een verdienstelijk atleet. Hij deed aan voetbal, squash en sprinten. Zo liep hij de 100 meter net boven de tien seconden.


Shockwave helpt bij (chronische) pijnklachten en peesproblematiek

Geplaatst op 28 augustus 2017

In de lokale krant ‘deshockwave kimberly Schaapskooi’ staat deze week het  volgende artikel. Fysiotherapeutisch Centrum Heerde is  gespecialiseerd in de    behandeling van klachten aan het  houdings- en  bewegingsapparaat. Het centrum biedt daar  een groot aantal  therapieën voor waaronder, shockwave.  Deze laatste is een  nog vrij onbekende behandelmethode die  steeds meer wordt  toegepast. Kimberley Schregardus,  fysiotherapeute bij  Fysiotherapeutisch Centrum Heerde weet  er alles van:  “Shockwave therapie is een wetenschappelijk erkende  behandelwijze. Met behulp van een zogeheten ShockMaster worden korte en krachtige mechanische golfimpulsen gegeven op de bron van het pijngebied. Door middel van een behandelkop kunnen we dat vrij nauwkeurig doen. De trillingen hebben een stimulerende werking en versnellen het genezingsproces. Ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Dat proces werkt door tot wel twee maanden na een behandeling.”

Een behandeling met een ShockMaster duurt kort, slechts vijf tot tien minuten per behandeling. Schregardus: “Na twee tot vier sessies zijn de klachten vaak sterk afgenomen of helemaal verdwenen. En het mooie is dat de resultaten veelal van blijvende aard zijn.” En als het niet helpt? “Na vijf, zes behandelingen bekijken we sowieso of we op de goede weg zitten of dat we een van onze andere specialismen in moeten zetten. Die multidisciplinaire aanpak van problemen aan het houding- en bewegingsapparaat is de kracht van ons centrum.”

Wie hebben baat bij deze therapie? “Shockwave wordt vooral toegepast bij klachten die te maken hebben met overbelaste en ontstoken pezen en aanhechtingen. Denk aan pijn aan de knieschijf of een chronisch ontstoken achillespees, of hielspoorklachten. Maar ook mensen met verkalking in het schoudergewricht of een zogenaamde tenniselleboog hebben baat bij de behandeling met de ShockMaster.”


Multidisciplinair overleg met orthopeed dr. Ettema

Geplaatst op 16 mei 2017

thp

Vandaag kwam dr. Ettema van Isala Zwolle bij ons in de praktijk langs. Alle mensen die momenteel bij ons revalideren van een nieuwe heup of nieuwe (halve) knie en in Zwolle zijn geopereerd, waren hierbij uitgenodigd. Van ons team waren fysiotherapeuten Niels en Niels erbij. Zij zien, samen met collega Loek van de Berg, alle patiënten uit deze categorie. De opkomst was groot, zo’n 15 patiënten waren aanwezig. Samen in een zogenoemd multidisciplinair overleg werd er uitleg gegeven door dr. Ettema en konden er vragen worden gesteld met betrekking op het herstel. Dit onder het genot van een kop koffie en een broodje. Als praktijk vinden wij het belangrijk dat patiënten optimaal herstellen van dit soort ingrepen. Daarbij hoort ook een stuk advies en moet er gelegenheid zijn om vragen te stellen. Al met al was het zeer geslaagd en zal er later dit jaar nogmaals een soortgelijk overleg plaatsvinden.


Cursus ‘Omgaan met vallen’ geslaagd

Geplaatst op 24 maart 2017

De cursus ‘Omgaan met vallen’ is inmiddels afgelopen en met succes afgerond door de deelnemers. Iedereen heeft nuttige en praktische tips gekregen ten opzichte van vallen. Daarnaast is er flink geoefend op een speciaal uitgezet parcours. Alle deelnemers en begeleiding bedankt!
thumbnail_20170316_145443


Wijzigingen in ons team

Geplaatst op 7 december 2016

De afgelopen tijd zijn er enkele wijzingen in ons team geweest. Zo zijn naast Bram Kroeske, ook onze kinderfysiotherapeuten Kirsten Dijkhof en Marielle Lankhorst gestopt. Erg jammer voor onze praktijk, maar zij was toe aan een nieuwe uitdaging. Wij wensen Kirsten en Marielle veel succes toe met hun nieuwe banen!

Daarnaast stoppen Koen Krul en Jeroen van Buuren per 1 januari 2017 met hun baan als fysiotherapeut. Zij gaan allebei met pensioen. Ook bij deze willen wij Koen en Jeroen hartelijk danken voor hun grote bijdrage aan de totstandkoming van de praktijk tot nu toe. Jullie waren erg fijne collega’s en het ga jullie goed in de toekomst. Geniet ervan.

Tegenover al het afscheid staat de verwelkoming van een drie nieuwe collega’s. Kimberly Schregardus, Ludo Remerie en Carline Paauwe komen ons team versterken. Bij deze, allen veel succes!


Tevredenheidsonderzoek

Geplaatst op 27 februari 2015

Na het sluiten van een behandeltraject krijgt iedere patient een vragenlijst toegestuurd, waarin hij/zij de kwaliteit van onze praktijk kunnen beoordelen. De resultaten komen uit een wetenschappelijk ‘CQ-index’ onderzoek dat onfafhankelijk uitgevoerd is door Qualizorg BV. Hieronder kunt u de resultaten zien.


Fysiotherapeutisch Centrum Heerde bevestigt Plus-status

Geplaatst op 22 december 2014

De komende twee jaar mag Fysiotherapeutisch Centrum Heerde opnieuw het keurmerk Pluspraktijk dragen. Begin december werd met succes een strenge audit van het Health Care Auditing doorstaan. De medewerkers van het centrum zijn blij met het prolongeren van het keurmerk: “Het is voor ons een bevestiging dat we als Centrum goed bezig zijn. Het is een prachtig compliment ook, gegeven door deskundigen met verstand van fysiotherapie. Er zijn niet zo heel veel fysiotherapiepraktijken in Nederland die zich een Pluspraktijk mogen noemen.”

Het keurmerk Pluspraktijk is een kwaliteitskenmerk waaraan mensen een kwalitatief goede fysiotherapeut kunnen herkennen. Fysiotherapiepraktijken die het keurmerk willen voeren worden streng gecontroleerd. Zo moeten de in de praktijk werkzame fysiotherapeuten aan strenge deskundigheidseisen van de beroepsvereniging voldoen en wegen de uitkomsten van periodieke klanttevredenheidsonderzoeken zwaar. Verder worden procedures voor het vastleggen en het in kaart brengen van klachten streng beoordeeld evenals het aantal behandelingen voor een bepaalde lichamelijke klacht. Echt alles moet kloppen en goed zijn. Anders krijgt de praktijk het keurmerk niet


Inloop spreekuur

Geplaatst op 21 maart 2014

Vanaf maandag 31 maart start het Fysiotherapeutisch Centrum met een inloopspreekuur. Tijdens dit vrij toegankelijke spreekuur wordt  er een  screening gedaan en bekeken of uw klacht behandeld kan worden met Fysiotherapie. Mocht dit het geval zijn dan wordt  er een afspraak gemaakt voor behandeling.

Het spreekuur is op maandag tussen 18.00 en 19.00 uur. U kunt op de bovenste verdieping van het gezondheidscentrum waar de fysiotherapie praktijk is gevestigd plaatsnemen in de wachtkamer vanwaar u door een van de fysiotherapeuten word opgehaald.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, helaas zijn we vandaag gesloten.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig