Cursus “VOORKOMEN VAN VALLEN”

Geplaatst op 13 februari 2019

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde houdt een GRATIS VOORLICHTINGBIJEENKOMST voor ouderen over het voorkomen van vallen.
Datum: woensdag 20 februari van 14-15 uur
Locatie: Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aan de Brinklaan 15.

Naast de gratis voorlichtingsbijeenkomst start Fysiotherapeutisch Centrum Heerde op woensdag 27 februari EEN 4-WEEKSE CURSUS VOORKOMEN VAN VALLEN voor ouderen. Tijdens deze vier wekelijkse bijeenkomsten worden de belangrijkste items rondom vallen en het voorkomen van vallen doorgenomen en geoefend. Zo wordt er uitgebreid stil gestaan bij de oorzaken, vindt er een balanstest plaats, wordt er geoefend op een hindernisbaan, en komen gerichte kracht- en balansoefeningen aan bod die thuis kunnen worden gedaan. De cursus wordt gegeven door een fysiotherapeut/ergotherapeut.

Data cursus: woensdag  27 februari en 6, 13 en 20 maart van 14.00 tot 15.00 uur.
Locatie: oefenzaal van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aan de Brinklaan 15.
Kosten: € 60 voor de gehele cursus,  welke bij aanvang moeten worden voldaan (niet vergoed door een zorgverzekeraar)

Aanmelden voor de bijeenkomst en/of de cursus “Voorkomen van vallen” kan via tel  (0578) 69 63 63 of mail: info@fysioheerde.nl​.

 

 

 

 

 

 


FCH vestigt zich ook in Isala Heerde

Geplaatst op 30 januari 2019

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde (FCH) heeft twee ruimtes in gebruik genomen op de eerste verdieping van de polikliniek van Isala op Landgoed Buitenzorg aan de Groteweg 5 in Wapenveld. Het beschikt daar over een ruime behandelkamer en een mooie oefenruimte met professionele trainingstoestellen. De ingebruikname is vooral het gevolg van de nauwe samenwerking tussen de Heerder PlusPraktijk voor fysiotherapie en ziekenhuisorganisatie Isala.
Fysiotherapeut en praktijkeigenaar Michiel Treffers: ‘We werken al een aantal jaren goed en prettig samen met specialisten en medewerkers van Isala. Bijvoorbeeld op het gebied van schouder, rug, heup en knieklachten zijn er goede en intensieve contacten.
Net als op het gebied van Cardiologie, Parkinson en Ouderengeneeskunde. Ik verwacht dat deze samenwerking de komende jaren alleen maar intensiever wordt. Daarbij waren we op zoek naar extra ruimte. De fysiotherapiepraktijk in Gezondheidscentrum Heerde is de laatste jaren flink gegroeid door onze multidisciplinaire aanpak van problemen aan het menselijk houdings- en bewegingsapparaat en de uitbreiding van het aantal therapieën dat we aanbieden. Dat heeft een aanzuigende werking van patiënten uit de wijde regio. We hebben in het centrum recent wel een aantal aanpassingen gedaan maar die waren niet afdoende om het ruimtegebrek op te lossen. Toen we dan ook hoorden dat in Isala Heerde ruimte te huur was, was de beslissing snel genomen.’ Dat de polikliniek van Isala net buiten Heerde ligt is geen probleem. Treffers: ‘De bereikbaarheid is prima en parkeren is nooit een probleem. Onze patiënten bepalen overigens zelf waar ze behandeld willen worden. In de praktijk in het Gezondheidscentrum in Heerde of in Isala Heerde. In beiden beschikken we over alle benodigde faciliteiten zoals een professionele oefenruimte. De eerste patiënten worden hier al behandeld.’

 

 

 

 

 

 


Gratis Inloopspreekuur

Geplaatst op 9 januari 2019

Mensen lopen in het algemeen lang door met pijnklachten. In veel gevallen leidt dat tot verergering en een langer herstel. Om het inwinnen van medisch advies gemakkelijker te maken heeft onze PlusPraktijk een inloopspreekuur. Mensen met pijnklachten en blessures krijgen dan gratis en vrijblijvend advies. Het inloopspreekuur is op maandag van 18.00-19.00 uur


Social Media 2019

Geplaatst op 2 januari 2019

De beste wensen voor 2019 met veel geluk, liefde en vooral gezondheid!
In het nieuwe jaar kunt u ons laatste nieuws niet alleen volgen via de website en in de wachtkamer, maar ook op social media:
via Instagram (@fysio.heerde) en via Facebook (@fysioheerde)


Cursus Sportief afslanken

Geplaatst op 28 december 2018

Het nieuwe jaar goed beginnen? Op maandag 7 januari start er een nieuwe cursus Sportief afslanken!
Voor wie: De cursus Sporttief afslanken is bedoeld voor mensen met overgewicht en/of diabetes die meer en verantwoord willen bewegen en afvallen, onder leiding van een ervaren fysiotherapeute en een deskundig diëtiste.
Duur: Gedurende 3 maanden wordt er 2x per week een actief beweegprogramma gevolgd in onze sportruimte. Tevens zijn er presentaties en gesprekken met de begeleidende fysiotherapeute en diëtiste.
Zorgverzekering: Afhankelijk van de zorgverzekering worden de kosten van het programma vergoed.
Interesse: Bel voor meer informatie en opgave naar (0578) 696363 of mail naar info@fysioheerde.nl


Zwemmen met Bechterew

Geplaatst op 28 december 2018

In Wapenveld komen al meer dan dertig jaar lang wekelijks Bechterew-patiënten uit de wijde regio bij elkaar. Onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde doen ze in een extra verwarmd zwembad trouw hun oefeningen.
De ziekte van Bechterew begint over het algemeen op een leeftijd tussen de 15 en 35 jaar. Mannen krijgen de ziekte vaker dan vrouwen. Ongeveer 1% van de Nederlandse bevolking lijdt aan Bechterew.
Genezing is niet mogelijk maar door actief te blijven en veel te bewegen, kun je de ziekte wel vertragen.
De oefeningen zijn vooral gericht op het op lengte houden van de spieren. Om soepel te blijven. Ook spierversterkende oefeningen voor de buik en rug komen langs en er wordt gewerkt aan de conditie. Het is vooral gezellig. We zijn lotgenoten van elkaar die de ziekte van Bechterew hebben. Er worden ervaringen gedeeld over medicijnen en artsen, over veranderingen in de zorg en dingen die wel of niet helpen. Dat alles op een leuke manier zonder dat het de hele tijd over Bechterew gaat.

De Bechterew-zwemgroep sport elke vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in het Berghuizerbad in Wapenveld.
Afhankelijk van de eigen zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed.
Meer weten? Bel op werkdagen naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of kijk op www.fysioheerde.nl. Of woon een training bij op vrijdagmiddag.


Psychomotorische therapie bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde

Geplaatst op 29 november 2018

Als Fysiotherapeutisch Centrum Heerde proberen we ons op alle fronten sterk te maken en zoveel mogelijk specialisaties in huis te hebben. Daarom hebben we onze diensten uitgebreid met een psychomotorisch therapeut (PMT-er). Mandy Ekkelenkamp heeft haar opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie afgerond en gaat bij ons aan de slag.

Psychomotorische therapie is een therapievorm waarbij iemand samen met de therapeut bezig is met het doen van lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten. Hierbij ligt de nadruk op het gebied van lichaamservaring en beweging. Het doel van psychomotorische therapie is het tot stand brengen van, of bijdragen aan, een gedragsverandering waardoor de (lichamelijke) klacht van de cliënt verminderd of verdwijnt. Wanneer het verminderen van de ernst van de klacht niet haalbaar is, leert de therapeut iemand om te gaan met de situatie en de klacht te accepteren. Door middel van beweging en lichaamservaring wordt het gedrag van de cliënt onderzocht en worden er nieuwe ervaringen opgedaan op het gebied van denken, voelen en handelen. Dit gebeurd door te experimenteren met ander gedrag. Ook wordt er in psychomotorische therapie gelet op hoe de cliënt omgaat met de opdrachten, met zichzelf en met anderen. Het gaat vooral om het doen en het ervaren en minder om het praten.

De doelen worden in samenspraak gemaakt. Voorbeelden van doelen kunnen zijn: omgaan met chronische pijn, grip krijgen op vermoeidheid na niet-aangeboren hersenletsel, zelfvertrouwen of vertrouwen in het lichaam, leren ontspannen, minder gestrest willen zijn, grenzen en mogelijkheden herkennen en leren hanteren of (beter) communiceren over wensen en behoeften.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt psychomotorische therapie vaak vergoedt. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u terecht op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Onze PMT-er Mandy is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).


Wijzigingen team

Geplaatst op 27 september 2018

De afgelopen weken zijn er de nodige wijzigingen geweest in ons team. Zo heeft Janneke van Guilik, onze ergotherapeut, een andere baan gevonden in Zwolle. Momenteel zijn wij nog hard op zoek naar een vervanger voor haar. Daarnaast heeft Collin hier een korte periode gewerkt. Ook hij is inmiddels vertrokken naar een andere werkgever. Allebei veel succes met jullie nieuwe baan!

Om op volle sterkte te blijven is Suzanne Tonis bij ons team gekomen. We wensen haar van harte welkom bij de praktijk.

Tot slot zal Niels Stijf ons team binnenkort ook gaan verlaten. Hij gaat voor een nieuwe uitdaging en zal tot in november werkzaam zijn in Heerde.


Geslaagd voor Master of Science!

Geplaatst op 13 juli 2018

We hebben nu twee fysiotherapeuten met een officiele speciaisatie erbij. Vorige week slaagden Judith en Carline allebei voor hun master of science. Judith Marsman heeft haar opleiding Manuele therapie aan de SOMT afgerond en is nu manueel therapeute. Carline Paauw heeft de opleiding Kinderfysiotherapie voldoende afgerond. Allebei van harte gefeliciteerd! Mariëlle Blom (manuele therapie), Niels Stijf (sportfysiotherapie) en Marloes ten Hake (geriatrische fysiotherapie) hopen dit jaar tevens af te studeren.


‘Het REVA-traject heeft mijn leven veranderd…’

Geplaatst op 29 maart 2018

‘Ik heb een jaar geleden een auto-ongeluk gehad waar ik ernstige rugklachten aan overhield. Ik heb verschillende dingen geprobeerd maar niets hielp. Ze konden zelfs de oorzaak niet vinden! Mijn klachten werden echter erger en erger en ik kon steeds minder werken.’ José van Amersfoort (21) geboren en getogen in Oene en nu woonachtig in Heerde, kan zich haar uitzichtloze situatie van toen nog goed herinneren. Ze gaf desondanks niet op en bleef dokteren. De juiste hulp bleek dichterbij dan gedacht. ‘Via via kwam ik bij Loek van den Berg terecht, fysiotherapeut bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde. Hij concludeerde een rug-instabiliteit en adviseerde mij een revalidatietraject van RevaZorg te volgen. Ik ben daar in september mee gestart. Begin dit jaar, na vier intensieve maanden was ik klaar. Niet dat mijn klacht weg is, die zal nooit weggaan maar ik heb mijn klachten onder controle. Ik weet hoe ik er mee om moet gaan en kan weer werken en genieten van het leven. Ik ben niet meer beperkt in mijn doen en laten, en werk weer volledig als verzorgende individuele gezondheidszorg.’

Van Amersfoort is vol lof over het revalidatietraject van RevaZorg. ‘De trajecten zijn uniek vanwege een op maat gemaakt, individueel behandelplan. De klachten worden vanuit meerdere invalshoeken aangepakt. Zo kreeg ik tijdens het traject te maken met een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een maatschappelijk werker, een psycholoog en een revalidatiearts die toezicht hield en de leiding had. Ze waren ook altijd goed op de hoogte van elkaar en waren er voor me als ik ergens mee zat.’ Blij: ‘Ze krijgen van mij allemaal een dik compliment. Ik kan echt iedereen die last heeft van chronische pijn of andere chronische klachten een RevaZorg-traject bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aanraden.’

De revalidatietrajecten van RevaZorg zijn toegankelijk voor volwassenen van alle leeftijden en duren veelal drie tot vier maanden. De kosten worden met een verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of een ander medisch specialist, vergoed vanuit de basisverzekering. Het resultaat is veelal dat cliënten weer compleet functioneren of geleerd hebben comfortabel te leven met klachten die van blijvende aard zijn. Wilt u weten wat RevaZorg Heerde voor u kan betekenen? Kijk op www.revaheerde.nl en neem contact op voor een vrijblijvend informatiegesprek. RevaZorg Heerde is onder kantooruren te bereiken op telefoonnummer (0578) 696363 en via e-mail (info@revaheerde.nl).


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het dinsdag 19 februari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)