Zwemmen met Bechterew

Geplaatst op 28 december 2018

In Wapenveld komen al meer dan dertig jaar lang wekelijks Bechterew-patiënten uit de wijde regio bij elkaar. Onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde doen ze in een extra verwarmd zwembad trouw hun oefeningen.
De ziekte van Bechterew begint over het algemeen op een leeftijd tussen de 15 en 35 jaar. Mannen krijgen de ziekte vaker dan vrouwen. Ongeveer 1% van de Nederlandse bevolking lijdt aan Bechterew.
Genezing is niet mogelijk maar door actief te blijven en veel te bewegen, kun je de ziekte wel vertragen.
De oefeningen zijn vooral gericht op het op lengte houden van de spieren. Om soepel te blijven. Ook spierversterkende oefeningen voor de buik en rug komen langs en er wordt gewerkt aan de conditie. Het is vooral gezellig. We zijn lotgenoten van elkaar die de ziekte van Bechterew hebben. Er worden ervaringen gedeeld over medicijnen en artsen, over veranderingen in de zorg en dingen die wel of niet helpen. Dat alles op een leuke manier zonder dat het de hele tijd over Bechterew gaat.

De Bechterew-zwemgroep sport elke vrijdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur in het Berghuizerbad in Wapenveld.
Afhankelijk van de eigen zorgverzekering wordt een deel van de kosten vergoed.
Meer weten? Bel op werkdagen naar telefoonnummer (0578) 69 63 63 of kijk op www.fysioheerde.nl. Of woon een training bij op vrijdagmiddag.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)