Vergoeding

Informatie over de vergoeding fysiotherapie
Hieronder vindt u in hoofdlijnen een weergave van de gemaakte afspraken tussen patiënt, fysiotherapeut en zorgverzekeraar omtrent de vergoeding van behandelingen fysiotherapie. Het is mogelijk dat een zorgverzekeraar hiervan afwijkt. Raadpleeg bij twijfel altijd uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie en het nieuwe zorgstelsel
Vanaf 1 januari 2006 is iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht om dezelfde zorgverzekering af te sluiten. Dit wordt het basispakket van uw zorgverzekering genoemd, De inhoud van het pakket is voor iedereen gelijk en is vergelijkbaar met het oude “ziekenfondspakket”. De meeste ziektekosten worden uit het basispakket vergoed.

Het basispakket vergoedt slechts in bijzondere gevallen de kosten van fysiotherapie bijvoorbeeld:

1. Fysiotherapie voor chronische patiënten (vraag uw fysiotherapeut) vanaf de twintigste behandeling;

2. Fysiotherapie bij kinderen tot 18 jaar maximaal 18 behandelingen per jaar. Meerdere behandelingen worden vergoed uit het aanvullende pakket, afhankelijk van de door u gekozen inhoud van dit pakket. Is er sprake van een chronische indicatie, dan worden alle behandelingen kinderfysiotherapie uit de basisverzekering vergoed.

Voor vergoedingen van behandelingen die niet onder het basispakket vallen hebt u een aanvullende verzekering nodig. Bij vrijwel alle zorgverzekeringen wordt fysiotherapie voldoende door het aanvullende pakket gedekt. Wij adviseren u, uw zorgpolis op dit punt te raadplegen. Als u hierover vragen hebt kunt u ook terecht bij uw fysiotherapeut of de secretaresse van onze praktijk.

Informatie over het zorgstelsel , de basispremie , de eigen bijdrage , de zorgtoeslag en antwoord op veelgestelde vragen vindt u op

http://www.zorgvergoeding.com of  http://www.defysiotherapeut.com

Zorgverzekering 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣
Wat verandert er in 2020 binnen uw zorgverzekering? Hoe hoog wordt de premie van de basisverzekering en welke vergoeding voor fysiotherapie zit er in uw aanvullende verzekering?

Alle zorgverzekeraars hebben de premies voor 2020 inmiddels bekend gemaakt.
Zoals eigenlijk ieder jaar, is het ook dit jaar weer aan te raden om naar uw zorgverzekering te kijken. U kunt namelijk een hoop geld besparen. Dit kunt u met een online zorgvergelijker doen.

Let op: 31 december 2019 is de deadline voor het opzeggen van uw huidige zorgverzekering. U heeft tot 31 januari 2020 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten!


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)