Shockwave helpt bij (chronische) pijnklachten en peesproblematiek

Geplaatst op 28 augustus 2017

In de lokale krant ‘deshockwave kimberly Schaapskooi’ staat deze week het  volgende artikel. Fysiotherapeutisch Centrum Heerde is  gespecialiseerd in de    behandeling van klachten aan het  houdings- en  bewegingsapparaat. Het centrum biedt daar  een groot aantal  therapieën voor waaronder, shockwave.  Deze laatste is een  nog vrij onbekende behandelmethode die  steeds meer wordt  toegepast. Kimberley Schregardus,  fysiotherapeute bij  Fysiotherapeutisch Centrum Heerde weet  er alles van:  “Shockwave therapie is een wetenschappelijk erkende  behandelwijze. Met behulp van een zogeheten ShockMaster worden korte en krachtige mechanische golfimpulsen gegeven op de bron van het pijngebied. Door middel van een behandelkop kunnen we dat vrij nauwkeurig doen. De trillingen hebben een stimulerende werking en versnellen het genezingsproces. Ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Dat proces werkt door tot wel twee maanden na een behandeling.”

Een behandeling met een ShockMaster duurt kort, slechts vijf tot tien minuten per behandeling. Schregardus: “Na twee tot vier sessies zijn de klachten vaak sterk afgenomen of helemaal verdwenen. En het mooie is dat de resultaten veelal van blijvende aard zijn.” En als het niet helpt? “Na vijf, zes behandelingen bekijken we sowieso of we op de goede weg zitten of dat we een van onze andere specialismen in moeten zetten. Die multidisciplinaire aanpak van problemen aan het houding- en bewegingsapparaat is de kracht van ons centrum.”

Wie hebben baat bij deze therapie? “Shockwave wordt vooral toegepast bij klachten die te maken hebben met overbelaste en ontstoken pezen en aanhechtingen. Denk aan pijn aan de knieschijf of een chronisch ontstoken achillespees, of hielspoorklachten. Maar ook mensen met verkalking in het schoudergewricht of een zogenaamde tenniselleboog hebben baat bij de behandeling met de ShockMaster.”


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het maandag 21 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig