Psychomotorische therapie bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde

Geplaatst op 29 november 2018

Als Fysiotherapeutisch Centrum Heerde proberen we ons op alle fronten sterk te maken en zoveel mogelijk specialisaties in huis te hebben. Daarom hebben we onze diensten uitgebreid met een psychomotorisch therapeut (PMT-er). Mandy Ekkelenkamp heeft haar opleiding Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie afgerond en gaat bij ons aan de slag.

Psychomotorische therapie is een therapievorm waarbij iemand samen met de therapeut bezig is met het doen van lichamelijke activiteiten, oefeningen en opdrachten. Hierbij ligt de nadruk op het gebied van lichaamservaring en beweging. Het doel van psychomotorische therapie is het tot stand brengen van, of bijdragen aan, een gedragsverandering waardoor de (lichamelijke) klacht van de cliënt verminderd of verdwijnt. Wanneer het verminderen van de ernst van de klacht niet haalbaar is, leert de therapeut iemand om te gaan met de situatie en de klacht te accepteren. Door middel van beweging en lichaamservaring wordt het gedrag van de cliënt onderzocht en worden er nieuwe ervaringen opgedaan op het gebied van denken, voelen en handelen. Dit gebeurd door te experimenteren met ander gedrag. Ook wordt er in psychomotorische therapie gelet op hoe de cliënt omgaat met de opdrachten, met zichzelf en met anderen. Het gaat vooral om het doen en het ervaren en minder om het praten.

De doelen worden in samenspraak gemaakt. Voorbeelden van doelen kunnen zijn: omgaan met chronische pijn, grip krijgen op vermoeidheid na niet-aangeboren hersenletsel, zelfvertrouwen of vertrouwen in het lichaam, leren ontspannen, minder gestrest willen zijn, grenzen en mogelijkheden herkennen en leren hanteren of (beter) communiceren over wensen en behoeften.

Wanneer u aanvullend verzekerd bent wordt psychomotorische therapie vaak vergoedt. Voor meer informatie over vergoedingen kunt u terecht op https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/vaktherapie. Onze PMT-er Mandy is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB) en de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)