Nieuw project: Fitkids

Geplaatst op 15 januari 2020

Fitkids
Fysiotherapeutisch Centrum Heerde is dit jaar van start gegaan met het project FitKids.
Fitkids is een geprotocolleerd fitness- en oefenprogramma, opgezet door Stichting Fitkids, voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Deze kinderen kunnen bij Fitkids gedurende een half jaar tot een jaar trainen en bewegen onder professionele begeleiding. Bij elk Fitkids-centrum is een kinderfysiotherapeut betrokken. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan. Bij Fysiotherapeutisch Centrum Heerde wordt Fitkids aangeboden op woensdagmiddag van 16.00-17.00 uur door kinderfysiotherapeute Kirsha kamphuis.

Voor wie
Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening, die een inactief leven leiden. De kinderen worden meestal doorverwezen door een kinderarts of specialist. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, downsyndroom, diabetes, jeugdreuma, DCD, autisme of een aangeboren hartafwijking mee. Om mee te kunnen doen aan het Fitkids-programma is een verwijzing van een specialist nodig.

Doel van Fitkids
In Fitkids ontdekken de kinderen weer het plezier en het nut van bewegen. Een belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. Voor ieder kind worden er ook individuele doelen gesteld. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkids-programma door te gaan met een andere sport of activiteit. Dit kan eveneens beschouwd worden als een doel van Fitkids. Kinderfysiotherapeut Kirsha Kamphuis (zie foto) verzorgt Fitkids vanuit het Fysiotherapeutisch Centrum Heerde aan de Brinklaan 15 te Heerde.


Meer informatie over Fitkids is te vinden op www.fitkids.nl of stuur een mail aan: kirsha@fysioheerde.nl 


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)