Hydrotherapie

Naast de reguliere fysiotherapie bieden wij ook hydrotherapie aan. Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij u beweegt in warm water van 32 graden Celcius. Het zorgt ervoor dat oefeningen makkelijker uit te voeren zijn. Dit komt mede doordat het water een ‘opwaartse druk’ geeft. Ook stabiliteitsoefeningen die op de kant en op het droge niet uit te voeren zijn, kunnen in het water vaak wel. Daarnaast is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van hydrotherapie en de bijbehorende gezondheidseffecten. Daaruit blijkt dat hydrotherapie een effectieve manier is om de gezondheid te verbeteren op o.a. het gebied van mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen.

Hydrotherapie wordt gegeven in groepen. Deze manier werkt stimulerend en is tevens gezellig. We hebben 2 groepen, waar mensen met diverse klachten terecht kunnen. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld een nieuwe heup, hartklachten of een neurologische aandoening zoals Multiple Sclerose. Ook hebben wij een groep voor mensen met de ziekte van Bechterew. Dit is een vorm van reuma, waarbij er ontstekingen optreden in de wervelkolom en het bekken.

De hydrotherapie-lessen vinden plaats in het Berghuizerbad te Wapenveld op de volgende tijden:
– maandag: 11.45 uur – 12.35 uur (door Loek)
– vrijdag: 16.00 uur – 17.00 uur (door Suzanne en is speciaal gericht op mensen met de ziekte van Bechterew)

Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande of vraagt u zich af of hydrotherapie wat voor u kan betekenen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Zwemmen met Bechterew

In Wapenveld komen al meer dan 30 jaar lang wekelijks Bechterew-patiënten uit de wijde regio bij elkaar. Onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysiotherapeutisch Centrum Heerde doen ze in een extra verwarmd zwembad trouw hun oefeningen.
De ziekte van Bechterew begint over het algemeen op een leeftijd tussen de 15 en 35 jaar. Mannen krijgen de ziekte vaker dan vrouwen. Ongeveer 1% van de Nederlandse bevolking lijdt aan Bechterew. Genezing is niet mogelijk maar door actief te blijven en veel te bewegen, kun je de ziekte wel vertragen.
De oefeningen zijn vooral gericht op het op lengte houden van de spieren. Om soepel te blijven. Ook spierversterkende oefeningen voor de buik en rug komen langs en er wordt gewerkt aan de conditie. Het is vooral gezellig. Er worden ervaringen gedeeld over medicijnen en artsen, over veranderingen in de zorg en dingen die wel of niet helpen. Dat alles op een leuke manier, zonder dat het de hele tijd over Bechterew gaat.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)