Diabetes en Bewegen

Cursus “Diabetes en Bewegen” in Het Fysiotherapeutisch Centrum Heerde.
In het gezondheidscentrum Heerde starten de fysiotherapeuten in samenwerking met de huisartsen en de diëtiste een programma voor mensen met suikerziekte.
Suikerziekte komt steeds meer voor in Nederland en kan o.a. veroorzaakt worden door overgewicht en een ongezonde leefstijl. Op termijn kan suikerziekte leiden tot complicaties, met aandoeningen aan hart en bloedvaten. Patiënten met diabetes krijgen het advies om gezond te eten, voldoende te bewegen en, indien van toepassing, af te vallen. In de praktijk blijkt het niet eenvoudig om deze adviezen na te leven.

In het Gezondheidscentrum Heerde is samen met de fysiotherapeut, de diëtiste en de praktijkverpleegkundige, een programma voor diabetici ontwikkeld. Bewegen onder leiding van de fysiotherapeut, voedingsadviezen van de diëtiste en voorlichting van de praktijkverpleegkundige. Samen met de fysiotherapeut stelt u zelf een beweegprogramma samen, waarbij rekening wordt gehouden met uw persoonlijke mogelijkheden. De diëtiste geeft voorlichting over voeding en hoe u daar dagelijks mee om kunt gaan. De praktijkverpleegkundige geeft uitleg over suikerziekte in het algemeen en controleert zo nodig de bloedsuikers tijdens het sporten. Een belangrijke doelstelling van de cursus is, weer plezier in het bewegen te krijgen.

Is uw belangstelling gewekt?
Vraag naar de cursus “diabetes en bewegen” bij de praktijkverpleegkundige, de diëtiste of bij de fysiotherapeuten in het Gezondheidscentrum te Heerde.


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 22 april en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)