Fysio Sport

Fysiosport is verantwoord bewegen
FysioSport is een bewegingsprogramma, dat uw Gezondheid en Fitheid op peil houdt en, indien mogelijk, verbetert. In ons FysioSportcentrum volgt u een trainingsschema op maat. U traint met uw eigen schema in een groep, waarbij de begeleiding in handen is van gespecialiseerde fysiotherapeuten.

fysiosport

Intake en Fitheidstest
Voordat u gaat trainen, heeft u een intakegesprek met een fysiotherapeut. Tijdens dit intakegesprek worden eventuele lichamelijke klachten of blessures besproken en beoordeeld. Dit gebeurt door het invullen van een vragenlijst. We nemen direct of later een fitheidstest van u af. Op basis van deze gegevens en uw trainingsdoelen stelt de fysiotherapeut samen met u een trainingsprogramma voor u op.

Trainingsprogramma
Op basis van uw fitheidsniveau en lichamelijke conditie bepaalt u samen met de FysioSport Consultant het trainingsprogramma. Dit programma bestaat meestal uit een combinatie van lenigmakende, spierversterkende en conditieverbeterende oefeningen. Hiervoor worden gewichten en apparatuur gebruikt, maar ook grondoefeningen kunnen voor u geschikt zijn.

fysiosport2

Begeleiding
Tijdens de training is er altijd deskundige leiding aanwezig om te assisteren tijdens de oefeningen en om uw vooruitgang optimaal te begeleiden. Hierdoor zal de kans op blessures minimaal zijn.
Zowel tijdens de training als op afspraak worden er testmomenten ingebouwd om de vooruitgang te registreren en te toetsen.

Voor wie
De FysioSporttraining is met name geschikt voor de volgende doelgroepen:
-mensen met specifieke klachten/gezondheidsproblemen zoals rug-, nek-, schouderklachten, COPD, Reuma, hartklachten, Diabetes etc.;
-mensen die jaren niets aan sport hebben gedaan;
-mensen met specifieke doelen zoals: afvallen, het versterken van bepaalde spiergroepen etc.;
-(revaliderende) sporters, zowel op top- als recreatieniveau;
-iedereen van 18 t/m 88 jaar die plezierig wil sporten in een gezellige groep.

Kosten
In enkele gevallen wordt Fysiosport door uw zorgverzekeraar of werkgever vergoed. Meestal komen de kosten voor eigen rekening.

Fysiosport voor ouderen vanaf 65+
Veel ouderen gaan een wat rustiger bestaan leiden, bewegen minder en activiteiten nemen af. Dat is jammer, want ook voor ouderen geldt, dat beweging de basis is voor een goede gezondheid. Beweging onderhoudt immers het bloedvatenstelsel, activeert de hartfunctie, zorgt voor sterke botten en houdt de spierkracht op peil.
Niet bewegen versnelt het slijtageproces.
Kortom, bewegen is erg belangrijk, het houdt je fit en zelfredzaam. Daarnaast is het leuk, zeker als je het in groepsverband doet.

Ons Fysiotherapeutisch Centrum heeft een speciale fysiosportgroep voor ouderen vanaf 65 jaar. Met deze groep werken we aan het verbeteren of onderhouden van kracht, conditie en balans. Er wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden van de deelnemers. We werken in kleine groepen onder begeleiding van ervaren fysiotherapeuten. De supervisie is in handen van Merdi van Essen die is afgestudeerd als geriatrisch fysiotherapeut.

Abonnementen zijn op basis van 1 training van 1 uur per week op vaste tijden. De abonnementen starten op 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Lopende het kwartaal starten is mogelijk tegen € 9,50 per training. Opzegging 31 dagen voor gewenste beëindiging. Inhalen van trainingen geschiedt in overleg.

Prijzen fysiosport:

 

Intake                                                       – €   34,–

Kwartaalabonnement 1x per week          – € 125,–

Kwartaalabonnement onbeperkt             – € 155,–

Jaarabonnement 1x per week                 – € 424,–

Jaarabonnement onbeperkt                     – € 545,–

fysiosport3

Bent u enthousiast geworden? Voor opgave of vragen kunt telefonisch contact opnemen.
U kunt u ook per mail opgeven onder het tabblad “contact”


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedenavond, vandaag is het maandag 27 januari en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig
  Gratis inloopspreekuur (op maandag van 18-19u)