Cursus Sportief Afslanken

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar info@fysioheerde.nl

Fysiotherapeutisch Centrum Heerde start maandag 30 september met een nieuwe cursus Sportief afslanken. Het afvalprogramma is vooral gericht op mensen met overgewicht en/of diabetes die op verantwoorde wijze willen bewegen en afvallen. Speciale aandacht is er voor het doorbreken van eet- en leefpatronen. De cursus wordt in groepsverband gegeven. De begeleiding is in handen van ervaren fysiotherapeuten.

Een van de fysiotherapeuten is Mariëlle Blom. “De cursus Sportief afslanken duurt drie maanden. In die periode komen de deelnemers tweemaal per week naar ons centrum. Op maandag is er een vast moment van 16.30 tot 17.30 uur. Dan zijn er presentaties over gezonde voeding en het doorbreken van vaste eet- en leefpatronen. Na afloop wordt er onder toezicht van mij of een collega-fysiotherapeut gesport in de FysioSport-oefenzaal. Wij geven uitleg over de verschillende cardio- en fitnessapparaten waarop geoefend wordt en letten op dat de oefeningen op de juiste wijze worden uitgevoerd. Dit om overbelasting en vervelende blessures te voorkomen. Op donderdagavond, vrijdagochtend of vrijdagmiddag is er naar keuze een tweede sportmoment. Ook dan is er een fysiotherapeut aanwezig. Verder maakt een diëtiste deel uit van het begeleidingsteam. Zij adviseert de deelnemers over voeding en diëten.”

De kosten voor het sportprogramma bedragen € 350. “Bij een BMI hoger dan dertig en bij diabetes mellitus wordt de cursus vergoed, afhankelijk van de eigen zorgverzekering. Ik adviseer belangstellenden daarom altijd om vooraf bij hun zorgverzekeraar na te vragen of ze voor vergoeding in aanmerking komen. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.”

Voor de voeding- en dieetadvisering wordt een vergoeding gevraagd van ongeveer € 115. Mariëlle: “De dieetadvisering valt onder de basisverzekering: het raadplegen van een diëtist wordt voor drie uur vergoed. Deze vergoeding wordt eerst verrekend met het eigen risico. Is dit op dan zijn er geen kosten. Mensen die vallen onder de ketenzorg: diabetes mellitus, COPD of CVRM (hart- en vaatziekten) komen op verwijzing van hun huisarts in aanmerking voor volledige vergoeding. Ik adviseer ook dit vooraf bij de eigen zorgverzekeraar na te vragen.”

Voor meer informatie over de cursus Sportief afslanken kunt u bellen naar Fysiotherapeutisch Centrum Heerde, telefoonnummer (0578) 69 63 63 of mailen naar info@fysioheerde.nl.

Onze openingstijden

 • Maandag 08:00 - 20.00
 • Dinsdag 08:00 - 20.00
 • Woensdag 08:00 - 20.00
 • Donderdag 08:00 - 20.00
 • Vrijdag 08:00 - 17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Onze pluspunten

 • PlusPraktijk
 • Multidisciplinaire aanpak
 • Aanvullende programma's
 • Ruime openingstijden
 • Kwaliteitseisen Keurmerk Fysiotherapie
 • Online spreekuur iedere maandag & donderdag van 10-11 uur

Volg ons

"Voor alle specialisaties hebben wij deskundige therapeuten in huis."

- Fysiotherapie Heerde

Openingstijden

Wij zijn elke werkdag open. Vandaag:

Contactgegevens

U kunt ons bereiken op 0578-696363 of mail naar info@fysioheerde.nl

Scroll naar top