Hydrotherapie

Naast de reguliere fysiotherapie bieden wij ook hydrotherapie aan. Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie, waarbij u beweegt in warm water van 32 graden Celcius. Het zorgt ervoor dat oefeningen makkelijker uit te voeren zijn. Dit komt mede doordat het water een ‘opwaartse druk’ geeft. Ook stabiliteitsoefeningen die op de kant en op het droge niet uit te voeren zijn, kunnen in het water vaak wel. Daarnaast is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van hydrotherapie en de bijbehorende gezondheidseffecten. Daaruit blijkt dat hydrotherapie een effectieve manier is om de gezondheid te verbeteren op o.a. het gebied van mobiliteit, kracht en uithoudingsvermogen.

Hydrotherapie wordt bij ons gegeven in groepen. Deze manier werkt stimulerend en is tevens gezellig. We hebben twee groepen, waar mensen met diverse klachten terecht kunnen. Denk hierbij aan mensen met bijvoorbeeld een nieuwe heup, hartklachten of een neurologische aandoening zoals Multiple Sclerose. Ook hebben wij een groep voor mensen met de ziekte van Bechterew. Dit is een vorm van reuma, waarbij er ontstekingen optreden in de wervelkolom en het bekken.

De hydrotherapie-lessen vinden plaats in het Berghuizerbad te Wapenveld op de volgende tijden:

maandag: 11.45 uur – 12.35 uur (gegeven door Loek)

vrijdag: 11.00 uur – 12.00 uur (gegeven door Kimberley)

vrijdag: 16.00 uur – 17.00 uur (gegeven door Niels en speciaal gericht op mensen met de ziekte van Bechterew)

Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande of vraagt u zich af of hydrotherapie wat voor u kan betekenen, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

 

 


Wij zijn een PlusPraktijk.

Openingstijden

Goedemorgen, vandaag is het dinsdag 11 december en we zijn geopend van 08:00 tot 20:00.

Kwaliteiten

  Specialist in bewegen
  Snel een afspraak
  Kwaliteit van zorg en resultaat
  Vergoeding alle zorgverzekeraars
  Géén verwijsbrief nodig